13 Aralık 2016 14:19

HDP Milletvekili Besime Konca tekrar gözaltına alındı

Bugün Batman’da adli kontrol uygulamasıyla bırakılan HDP Milletvekili Besime Konca Diyarbakır'da tekrar gözaltına alındı.

Paylaş

Batman’da mahkeme tarafından serbest bırakılan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, Diyarbakır Adliyesi'nde HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel’in duruşmasını izlediği sırada polisler tarafından gözaltına alındı. 

Ankara’da dün meclis genel kurulundan çıktıktan sonra HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ile birlikte gözaltına alınan ve Batman’da tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemece “yurtdışı yasağı” ve “denetimli serbestlik” koşuluyla serbest bırakılan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca bir kez daha gözaltına alındı. Batman’da aylar önce katıldığı bir cenaze töreni gerekçe gösterilerek gözaltına alınıp bırakılan Konca, Çağlar Demirel’in duruşmasını takip etmek için geldiği Diyarbakır Adliyesi’nde yaka paça gözaltına alındı. 

Duruşma salonu kapısında Batman’dan gelen polisler tarafından gözaltına alınmak istenen Konca, kararı görmek isteyince tartaklandı. Polis Konca’yı yaka paça gözaltına alırken, kararı göstermedi, avukatını da beklemedi. 

Konca’nın savcılığın itirazı üzerine gözaltına alındığı belirtildi. 

‘BU YARGILAMA DEĞİL REHİN ALMADIR'

Konca öğle saatlerinde Batman’da verdiği savunmasında, “Ben 6 milyonun seçmeniyim, bu siyasi bir operasyondur. 7 Haziran’da Erdoğan başkan olamadığı için başta eşbaşkanlarımız olmak üzere birçok arkadaşımızı içeriye aldı. HDP’ye darbe yapıldı. Bunu yargılama olarak değil rehin alma olarak yorumluyorum. Gönderilen bir talimata göre yargılama yapılıyor. Ben Siirt halkının temsilcisiyim ve bir milletvekili olarak bu kararı tanımıyorum. Zindanda olsak da demokrasi ve kadın haklarından vazgeçmeyeceğiz. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Sarayın denetimine girmiş yargı değil halkın kararı beni yargılayabilir” ifadelerini kullanmıştı.

'ÖZGÜRLÜK SONUNDA KAZANACAKTIR'

Konca, adliye koridorunda beklediği sırada ise şu açıklamada bulunmuştu: “Dün gece çok hızlı bir şekilde gözaltına alındık. Zaten KCK Ana Davası’nın kararını hukuksuz bir biçimde kaldırdılar. Oradan bir şey çıkmayacağı gibi bütün bu çalışmalar referandum hazırlığıdır. Sarayın diktatörlüğü topluma kabul ettirme çabasıdır. Ama kimse Türkiye toplumunun aklı ve zekasıyla oynamalıdır. Özgürlük ve demokrasi sonunda kazanacaktır. Bu kapıdan girdiğimizde kararı bağımsız mahkemeler değil, Saray verecektir." (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Parlak'tan kendini hedef gösteren Sabah'a cevap

SONRAKİ HABER

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...