13 Aralık 2016 08:12

Öğretmen, ilkokul öğrencilerinin eline idam ipi verdi

İstanbul’da bir öğretmenin öğrencilerin eline idam ipi verip çektirdiği fotoğrafı sosyal medyada paylaştı. Olay sosyal medyanın gündemine oturdu.

Paylaş

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkilileri tarafından gündeme sokulan idam tarışmaları, Beşiktaş’taki bombalı saldırının ardından yeniden alevlendirildi. Konuyla ilgili son gelişme ise bir ilkokulda yaşandı.

TOKİ Başakşehir Osmangazi İlkokulunda görev yapan bir öğretmen, öğrencilerin eline idam ilmeği şeklinde hazırlanmış ipler verdi ve sınıf fotoğrafı çektirdi. Fotoğrafı paylaştığı Facebook hesabından adının Aydın Erekmen olduğu anlaşılan öğretmen bu gönderiye "Ya devlet başa, ya kuzgun leşe... Başkaaaan...! Adalet istiyoruz" notu ekledi.

Fotoğraf hızla sosyal medyanın gündemine oturdu. Küçücük çocukların ölüm cezası için alet edilmesi tepkilere neden oldu. Bunun üzerine Aydın Erekmen, fotoğrafı siteden kaldırdı.

Bu fotoğraf Aydın Erekmen’in kişisel hesabında öğrencilerle siyasi mesajlar verdiği ilk paylaşım değil. 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası okullarda ölümü kutsayan, şehitlik övgüsünün  dozunu artıran MEB’in, öğretmenin bu uygulamaları hakkında bir işlem yapıp yapmayacağı merak konusu. (HABER MERKEZİ)

  • Daha önce yaptığı bir paylaşıma göre Aydın Erekmen, 15 Temmuz’un ardından arabasının dikiz aynasında ‘idam ipi’ ile dolaşıyor.
  • Erekmen, 11 Kasım 2016 tarihli bir paylaşımda öğrencileri ile toplu asker selamı veriyor.
  • Bir başka paylaşımda, çocuklara darbe girişiminde yaşamını yitiren Ömer Halisdemir’in fotoğrafının yer aldığı tişört giydirilmiş. Erekmen burada çocuklara ‘şehadet parmaklarını’ kaldırtarak poz verdirmiş.
ÖNCEKİ HABER

Artuklu Belediyesi Eşbaşkanı Emin Irmak tutuklandı

SONRAKİ HABER

HDP vekillerinin meclisteki fotoğrafları kaldırılmak istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...