12 Aralık 2016 18:12

Kadınlar: Hayatın içinde bizim de sesimiz var 

İnternette kadınların sesi olmaya devam edecek olan Ekmek ve Gül ekibi illerde kadınlarla yaptığı toplantılardan birini de Adana'da gerçekleştirdi.

Paylaş

Hayatın Sesi Televizyonu’nun OHAL gerekçesiyle kapatılması kadınların ayrımcılığa, şiddete, cinsiyetçiliğe, eşitsizliğe karşı kürsüsü olan Ekmek ve Gül programının da kapatılması anlamına gelmişti. İnternet üzerinden kadınların sesi olmaya devam edecek olan Ekmek ve Gül ekibi çeşitli illerde kadınlarla buluşmalar gerçekleştirerek atacakları yeni adımlar için kadınlarla fikir alışverişi yapıyor. 

Bu buluşmalardan biri de Adana'da gerçekleşti. "Hayatın içinde bizim de sesimiz var’ diyen kadınlar Ekmek ve Gül için kahvaltıda buluştu. Yaklaşık 50 kadının katılımıyla gerçekleşen kahvaltıda Adana’da artan kadın cinayetleri, çocuk istismarları, kadınlara yönelik ayrımcı uygulamaları tartışan kadınlar, kadınların bütün bunlara karşı birlikte neler yapabileceklerini konuştukları bir forum da gerçekleştirdiler.

EKMEK VE GÜL KADINLARIN KÜRSÜSÜ

Emek Partisi Adana İl Başkanı Sevil Aracı, Ekmek ve Gül'ü sadece bir program olarak görmediklerini belirterek “Ekmek ve Gül farklı yerlerde mücadele eden kadınların birbirlerinin deneyimlerini öğrendiği, birlikte güçlendikleri bir kürsüydü. Bu kürsüyü kaybetmek tüm kadınlar için çok önemli bir eksikliktir. Bu yüzden yeniden başka yöntemlerle Ekmek ve Gül'ü yaşatmaya devam edeceğiz” dedi. 

KADINLARIN SESLERİNİ ORTAKLAŞTIRIYORUZ

Ekmek ve Gül Koordinatörü Sevda Karaca, kadınların her yerde çıkardıkları tek tek seslerin çok önemli olduğunu, ama kadınların hayatını değiştirmek için bu sesleri ortaklaştırmak ve tek ses haline getirmek gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu: “Ekmek ve Gül, farklı alanlardan kadınların bu hayatı değiştirmek için söyledikleri sözlerin toplamıdır. Kadınların ortak sesidir. Kadınların söyleyecek sözü bitmedikçe, Ekmek ve Gül de bitmeyecek. Şimdi yolumuza bir web portal olarak devam edeceğiz. Bu zor işi birlikte başaracağız” dedi.

Forumda kadınlar hem kendi hayatlarına dair hem de gündeme dair fikirlerini dile getirirken, Ekmek ve Gül’ün bundan sonra alacağı yolda kendilerine düşenleri yerine getirmek için de muhakkak birarada olacaklarını dile getirdiler.(Adana/EVRENSEL)  

 

ÖNCEKİ HABER

Antalyaspor'dan zorlu 3 puan

SONRAKİ HABER

Meclis'te HDP'li ve AKP'li vekiller arasında kavga çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...