11 Aralık 2016 20:52

‘Sosyal Haklar Sempozyumları’nı kapattırmayacağız’

Kocaeli Üniversitesinde yapılması planlanan 8. Sosyal İnsan Hakları Sempozyumu, üniversite yönetiminin izin vermemesi üzerine başka yerde yapıldı.

Paylaş

8. Sosyal İnsan Hakları Ulusal Sempozyumu, “Sosyal İnsan Hakları ve Toplumsal Cinsiyet” temasıyla dün Kocaeli, DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Her yıl üniversitelerin ev sahipliğinde gerçekleşen sempozyuma bu yıl Kocaeli Üniversitesi ev sahipliği yapacaktı. Ancak üniversite yönetiminin izin vermemesi üzerine ilk kez üniversite dışında yapıldı. O yüzden sempozyum düzenleme kurulu, “Sosyal Haklar Sempozyumları’nı kapatmıyoruz, kapattırmayacağız” diyerek Kocaeli Üniversitesi’ne tepki gösterdi. DİSK, İş Müfettişleri Derneği ve DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş sendikasının destekleriyle gerçekleşen sempozyuma akademisyenlerin, öğrencilerin ve Kocaeli’den bir çok kurum temsilcisinin ilgisi yoğun oldu. Bu yıl, KHK’lerle Kocaeli Üniversitesi’nden ihraç edilen Prof.Dr. Kuvvet Lordoğlu, Doç. Dr. Mahmut Hakan Koçak, Doç.Dr. Mehmet Rauf Kesici ve Ydr. Doç. Dr. Derya Keskin Demirer’e ithaf edilen sempozyumun açılış konuşmasını Prof. Dr. Ahmet Selamoğlu yaptı. Ana temayı belirlerken etkili olan düşüncenin farklı boyutlarıyla varolan eşitsizliklerin toplumsal cinsiyet açısından irdelenmesi olduğunu belirten Selamoğlu, Kocaeli Üniversitesi’nden KHK ile ihraç edilen akademisyenlere konuşmasının önemli bir bölümünde değindi. Selamoğlu, ihraçların hem bilimsel üretime hem de düşünce ve ifade özgürlüğüne bir darbe olduğunu söyledi. 

Sempozyumun kapanış konuşmasını Prof. Dr. Mesut Gülmez yaptı. Sempozyumların bu yıl “Arkadan hançerlenmesine rağmen gerçekleştirildiğini” ifade eden Gülmez, sempozyumların bundan sonra üniversite dışında ve üniversitelere bağlı kalmadan ama sempozyumun ana ilkelerine bağlı kalarak akademik nitelikte devam edeceğini vurguladı. Açıklamaların ardından sempozyum düzenleme kurulunu oluşturan Kocaeli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nden öğretim elemanları, katılımcı ve dinleyicileri selamlayarak “Sosyal Haklar Sempozyumları’nı kapatmıyoruz, kapattırmayacağız” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İhraçlarda gerekçe sunulmuyor, savunma hakkı yok sayılıyor

SONRAKİ HABER

Kırgızistan, anayasa değişikliğine 'evet' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...