11 Aralık 2016 10:47

IŞİD, Palmira'yı yeniden ele geçirdi

IŞİD, Humus vilayetinin doğusundaki antik kent Palmira'yı yeniden ele geçirdi.

Paylaş

Suriye'de IŞİD, Humus vilayetinin doğusunda yer alan antik kent Palmira'yı yeniden ele geçirdi.

Hafta içerisinde başlatılan operasyon kapsamında kentin kuzeyinde petrol sahalarını ele geçiren IŞİD, dün gece yapılan hava bombardımanıyla geriletilmişti.

Ancak Rakka ve Deyrezzor'dan ciddi silah ve personel takviyesi aldığı ve 4 bin kişilik bir güçle saldırdığı belirtilen IŞİD, kentin büyük çoğunluğunu ele geçirdi. Suriye ordusunun kayıpları önlemek için çok sayıda siville birlikte çekildiği bildirildi. Humus valisi, ordu güçlerinin kentin batısında konumlandığını ifade etti. Al Masdar News'ün haberine göre tahliyenin sorunsuz yaşanması için bir grup askerin koruma amaçlı kentte kaldığı ancak onların da çekileceği belirtildi.

Bu sabah kente yönelik yeniden şiddetli bir saldırı başlatan IŞİD'in tahıl depoları bölgesinin yanı sıra el Ameriye mahallesini de ele geçirdiği duyurulmuştu.

Rusya ordusu, IŞİD'in Irak'taki merkezi Musul'dan 5 bin militanı Rakka ve Deyrezzor'a aktardığını duyurmuştu.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan antik kent, 2015 Mayıs ayında IŞİD tarafından ele geçirilmişti. IŞİD, antik kentte çok sayıda tarihi bölgeyi tahrip etmişti.  Mart 2016'da Suriye ordusu, Rus Hava Kuvvetleri'nin desteğiyle kenti geri almıştı.

NE ANLAMA GELİYOR?

Er Rai gazetesinin Ortadoğu Muhabiri Elijah Magnier, IŞİD'in Palmira'daki hızlı ilerleyişinin Suriye ordusunun yeterli hava gücü ve müttefikleri olmadan ayakta kalmakta güçlük çektiğini gösterdiğini dile getirdi. Magnier,  IŞİD'in böylece Rusya'nın doğu Halep'teki ilerleyişine yanıt verdiğini ancak bu kazanımın geçici olduğunu belirtti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘İstemiyorum oğlum şehit olsun, oğlum katledildi’

SONRAKİ HABER

Başbakan Yıldırım: Büyük ihtimalle PKK yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...