08 Aralık 2016 16:15

Çınar’daki istismar olayında ailenin görüşü alınmamış

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde yaşanan cinsel istismar olayında, olayın üstünden 1 ay geçmiş olmasına rağmen hala aileden kimsenin ifadesi alınmadı.

Paylaş

Serpil BERK
Diyarbakır

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde karın ağrısı nedeniyle götürüldüğü hastanede hamile olduğu anlaşılan resmi kayıtlara göre 11, kendi beyanına göre 15 yaşındaki olan G.D. ifadesinde birisinin kendisine verdiği meyve suyunu içtikten sonra kendinden geçtiğini söyledi. Korktuğu için de bu olayı kimseye anlatamadığını belirtti.  11 yaşındaki G.’nin cinsel istismara uğradıktan sonra hamile kalması ve sonrasında doğum yapmasına ilişkin Çınar Belediyesi Kadın Politikaları bünyesinde bulunan Jinwar Kadın Merkezi Sosyoloğu Ümran Nar da olayın üzerinden 1 ay gibi bir zaman geçmesine rağmen hiçbir ilerlemenin olmadığını kaydetti. Olayı öğrenir öğrenmez suç duyurusunda bulunmak için savcılığa başvurduklarını söyleyen Nar, “ Savcı olayla ilgili bilgilerinin olmadığını söyledi.  İHD ’ye de başvurma üzerinden araştırma yaptık. En son mecliste bu olay önerge olarak sunuldu. Ama şuana kadar aileden hiç kimsenin ifadesi dahi alınmadı bugüne kadar. Aileyle iletişim halindeyiz yaptığımız görüşmelerde hamileliği fark etmediklerini söylediler” dedi.

AİLE BİREYLERİNİN İFADESİ ALINMAMIŞ

Ailenin avukat tutmadığını belirten Nar, “ Kurum olarak avukatımız yok. İHD’ye başvurduk avukat için onun sonuçlanmasını bekliyoruz. Çocuğun ailesi soruşturmanın açıldığını fakat üzerinden 1 ay geçmesine rağmen duruşma olmadığını, ifadelerinin alınmadığını anlattılar. Sadece annenin hastanede polis tarafından ifadesinin alındığını, anneye olayla ilgili bilgisinin olup olmadığı ve kimlik bilgileri sorulmuş sadece. Çocuk doğum yaptıktan sonra sosyal hizmetler tarafından doğurduğu çocukla birlikte koruma altına almışlar” dedi.

ÇOCUK YOL KENARINDA DİLENCİLİK YAPIYORMUŞ

Ailenin geçimini yol kenarlarında dilencilikle sağladığını ifade eden Nar, “ Çocuk okul çağında olmasına rağmen okula gitmiyor. Ailesi gibi yol kenarında dilencilik yapıyor. Çınar’da yaşayan çingene aileler bunlar ve birçoğu geçimini bu tip işlerden sağlıyor maalesef” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Suriye ordusu Halep'in doğusundaki operasyonlarını durdurdu

SONRAKİ HABER

AKP ile MHP anayasa metninde anlaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...