07 Aralık 2016 11:28

Diyarbakır Çınar’da çocuk istismarı!

Jinwar Kadın Merkezi: Olayın üstünün örtülmesi daha çok istismara yol açar.

Paylaş

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde 11 yaşındaki G.’nin cinsel istismara uğradıktan sonra hamile kalması ve sonrasında doğum yapmasına ilişkin Çınar Belediyesi Kadın Politikaları bünyesinde bulunan Jinwar Kadın Merkezi açıklama yaptı. Basın toplantısı gerçekleştiren kadınlar, çocuklara yönelik artan cinsel istismara karşı devletin mücadele kapsamında ciddi bir çalışma yürütmemesini eleştirdi.

G.’ye yönelik cinsel istismarın üzerinden geçen zamana rağmen hiç bir yetkili kurum veya kuruluştan açıklama yapılmamasına dikkat çeken Sosyolog Ümran Nar, cinsel istismarların artacağı yönünde endişe duyduklarını belirtti.

Yaşanan istismar olayının üstünün örtülmesine dönük her adımın daha çok çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmasına yol açacağını vurgulayan Nar, “Faillerin bir an önce bulunup gerekli cezanın verilmesini istiyoruz. Bu olayın aydınlanması için kurum olarak bunun takipçisi olacağımızı ve mücadelesini vereceğimizi söylüyoruz” ifadelerinde bulundu.

Nar, son olarak G.'nin cinsel istismara uğramasına ilişkin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya şu soruları sordu:

- Cinsel istismara uğrayan 11 yaşındaki çocuktan haberiniz var mı?

- Bununla ilgili herhangi bir soruşturma açılarak hukuki süreç başlatılmış mıdır?

- Savcılıkta suç duyurusunda bulunmamıza rağmen savcı neden bilgisi olmadığını söyledi?

- Çocukların yararını gözetecek herhangi bir girişimde bulunulmuş mudur? Yoksa olay görmezden gelinerek üstü kapatılmaya mı çalışılıyor? (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Polatlı'da 810 kişiye 'FETÖ' işlemi

SONRAKİ HABER

Kiev'de saldırıya uğrayan Beşiktaş taraftarı yoğun bakımda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...