07 Aralık 2016 14:24

DBP’li 3 belediyenin eş başkanları tutuklandı

DBP’li Kayapınar, Yenişehir ve Çukurca belediyelerinin eş başkanları için tutuklama kararı verildi.

Paylaş

DBP’li belediyelere dönük siyasi operasyonlar devam ediyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında dün Diyarbakır’da gözaltına alınan DBP’li merkez Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ali Aydın ve Yenişehir Belediyesi Eş Başkanı Selim Kurbanoğlu emniyetteki ifade işlemlerinin ardından Diyarbakır Adliyesi'ne getirildi. Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından Aydın, tutuklama istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimlikteki sorgunun ardından Aydın, örgüt üyeliği iddiasıyla tutuklandı.

BELEDİYECİLİK FAALİYETLERİ SUÇ SAYILDI

Aydın hakkında 2016 yılında başlatılan soruşturma için savcılık gizlilik kararı aldı. Savcılık ve hakimlik sorgularında Aydın'ın 2009 yılından beri katıldığı basın açıklamaları, yaptığı siyasi parti faaliyetleri, belediye çalışmaları suçlama konusu yapıldı. Soruşturma dosyasında Aydın ve Kurbanoğlu hakkında 2 gizli tanık ifadesi de yer alıyor. Gizli tanık ifadelerine dayanarak Aydın hakkında tutuklama kararı veren hakimlik, kararın gerekçesinde ise Aydın'nın, "Kent meclisini toplayarak örgütün faaliyetleri çerçevesinde belediyeyi ve belediye çalışanlarını yönlendirmek" iddiasında bulundu.

Savcılık ifadesinin ardından "Örgüt üyesi" olduğu iddiasıyla tutuklanması istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Eşbaşkan Kurbanoğlu için de sorgusunun ardından tutuklama kararı verildi.

ÇUKURCA BELEDİYE EŞ BAŞKANI DA TUTUKLANDI

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 3 Aralık’ta yapılan eş zamanlı operasyon ile gözaltına alına 9 kişiden Çukurca Belediye Eş Başkanı Servet Tunç da tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye getirilen Tunç, savcılık ifadesinden sonra “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Eş Başkan Tunç, Hakkari Kapalı Cezaevi’ne gönderilirken, bir diğer Belediye Eş Başkanı Hilal Duman, Belediye Başkan Yardımcısı Hidir Demiroğlu, eski belediye başkanı Mehmet Kanar, HDP İlçe Eş Başkanı Cumhur Erdemir, Ferhem Akgüz, Osman Kanar, Kazım Tekinalp ve Remzi Kanat’ın işlemleri ise emniyette devam ediyor. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Savcılık: Öksüz ve 4 ‘imam’ aynı tarihte ABD’deydi

SONRAKİ HABER

Yardım kömürleri tehlike saçıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...