07 Aralık 2016 12:13

Kocaeli Belediyesinde 3 Tüm Bel-Sen üyesi ihraç edildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde 3 Tüm Bel-Sen üyesi, sosyal medya paylaşımları ve beğenileri gerekçe gösterilerek ihraç edildi.

Paylaş

Tüm Bel-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Karakuş ve yönetim kurulu üyeleri 667 sayılı KHK ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde ihraç edilen 3 üyesi için basın açıklaması yaptı. Tüm Bel-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Karakuş, “Büyükşehir Belediyesi'nden ihraç edilen 3 üyemizin adil soruşturulmadığını ve mesnetsiz bir takım iddialar ile işten atıldığına inanıyoruz. Çünkü soruşturmaların nasıl yürütüldüğünü biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Tüm Bel-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Karakuş şube binasında yaptığı basın açıklamasında, Büyükşehir Belediyesinden ihraç edilen ve Tüm Bel-Sen üyesi 3 emekçinin sosyal medya üzerinden beğeni ve paylaşımlarının sebep gösterilerek ihraçlarını kınadı. Karakuş açıklamasında, “Bugünün iktidar yardakçıları 15 Temmuz gecesi dur bakalım ne olacak, tereddütleri ile köşe bucak saklanırken bizler 15 Temmuzda üyelerimize;  darbe girişiminin duyulduğu aynı saatlerde 'Bu yaşanan antidemokratik bir darbedir; buna teslim olmayın' mesajları attık. Fakat bugün gelinen noktada görüyoruz ki iktidar ve onun yandaşları, bu darbeyi kendilerinden görmedikleri herkese karşı bir fırsata çevirmişlerdir. Darbe fırsatçılığı ile yüz binlerce kamu emekçisini hukuksuz bir şekilde işten atan siyasi iktidar, 22 Kasım 2016 tarihinde yayınladığı 667 sayılı yeni KHK’sı ile binlerce kamu emekçisini daha işten attı. Bu KHK ile, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde üyelerimiz Özlem Karaçalı, Fulya Öztürk ve Kemal Erol’da ihraç edildi” dedi.

'İFADESİ DAHİ ALINMADI'

Karakuş açıklamasının sonunda ise şunları söyledi: “Büyükşehir Belediyesinden ihraç edilen 3 üyemizin adil soruşturulmadığını ve mesnetsiz bir takım iddialar ile işten atıldığına inanıyoruz. Çünkü soruşturmaların nasıl yürütüldüğünü biliyoruz. Örneğin Fulya Öztürk KHK ile ihraç edilinceye dek kendisinin ifadesi dahi alınmamıştır. İktidarın eleştirildiği bir paylaşımı sosyal medya hesabında paylaşmak ne zamandan beri işten atılmak için gerekçe olabiliyor?” (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TL değer kaybında iç siyasi gerginlik etkili

SONRAKİ HABER

'Asgari ücret 2000 TL olsun'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...