06 Aralık 2016 11:46

Meclis’te simit, çay ve peynirli asgari ücret hesabı

CHP Milletvekili Ünal Demirtaş, asgari ücret tartışmalarını meclis gündemine taşıdı: Asgari ücret 1750 TL olsun.

Paylaş

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 4 kişilik ailenin asgari ücretle geçinip geçinmediğine ilişkin çay ve simit hesabı yaptı. Asgari ücretin bin 750 lira olması için kanun teklifi verdi.

Demirtaş, TBMM’de düzenlediği basın toplantısına simit, çay ve peynir getirdi. 4 kişilik bir ailenin asgari ücretle geçinip geçinmediğine ilişkin çay ve simit hesabı yapan Demirtaş, simidin tanesinin 1 lira olduğunu, çayın da ortalama 1 lira olduğunu söyledi. Yaptıkları hesapta peynirin olmadığını belirten Demirtaş, “Sadece simit ve çay hesabı” diyerek, “4 kişilik ailenin bir ferdi bir öğün de iki simit yese ve iki de çay içse simit ve çay parası 4 kişi için 16 lira yapıyor. Bu aile üç öğün boyunca hiçbir şey yemese sadece simit yese ve çay içse 48 lira yapıyor. Bir ayda ise 1440 lira yapıyor” dedi.

CHP’DEN ASGARİ ÜCRET TEKLİFİ

Demirtaş, asgari ücretin 1 Ocak 2017 tarihi itibarıyla net bin 750 lira olması için kanun teklifi verdi. Teklife göre asgari ücretin hesabında, Merkez Bankası döviz alış kurlarına göre 1 dolar ve 1 avrodan oluşan döviz sepetinde kaydedilen artışlarından kaynaklanan kayıplar giderilecek. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Şirvan'da işçi yakınları suç duyurusunda bulunacak

SONRAKİ HABER

‘İvan İvanoviç Var Mıydı, Yok Muydu?’nun galasına yoğun ilgi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...