28 Mayıs 2012 10:32

Erdoğan dayatmadan söz etti!

Yeni Anayasa çalışmaları konusunda birçok kesim tarafından ‘dayatmacılıkla’ suçlanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni Anayasa çalışmalarında muhalefetin yeni şartlar ortaya koyduğunu belirterek, “Biz, bize de millete de dayatma yapılmasına asla göz yummayız” dedi.Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ta

Erdoğan dayatmadan söz etti!
Paylaş

Yeni Anayasa çalışmaları konusunda birçok kesim tarafından ‘dayatmacılıkla’ suçlanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni Anayasa çalışmalarında muhalefetin yeni şartlar ortaya koyduğunu belirterek, “Biz, bize de millete de dayatma yapılmasına asla göz yummayız” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen “500 Milyar Dolar İhracat Hedefiyle 2023’e Giderken Değer Yaratmak ve Liderlik Programı” ve “2011 İhracat Şampiyonları Ödül Töreni” Ankara Rixos Otel’de yapıldı. Türkiye’nin en çok ihracat yapan firmaların ödüllerini almasının ardından konuşan Başbakan Erdoğan, siyasete yönelik mesajlar verdi. İktidarları döneminde güven ortamını tehdit eden çete, cunta ve mafya ile mücadele ettiklerini savunan Erdoğan, AKP iktidarı döneminde yargıda yapılan değişikliklerin yargıyı bağımsız hale getirdiğini buna karşın anayasanın yetersiz kaldığını söyledi.

Türkiye’nin 2023 hedeflerine mevcut anayasayla yürünemeyeceğini belirten Erdoğan, “Bu anayasa Türkiye’nin hedefleriyle maalesef aynı yönde bakmıyor. 2010 yılında 26 maddede çok önemli değişiklikler yaptık, ama bunu parlamentoda grubu olan siyasi partilerle yapmadık. Yeterli sayıya sahip olduğumuz için milletimize gittik. Biliyorsunuz, milletimiz bunu yüzde 58’le onayladı” dedi.

“Biz milletimize söz verdik, masadan kalkan taraf biz olmayacağız ama bize de millete de dayatma yapılmasına asla göz yummayız. Ana muhalefet partisi genel başkanı, anayasa ile ilgili bazı şartları dillendirmeye başladı. Açıkçası halk tabiriyle yavaş yavaş bir mızıkçılığın sinyallerini veriyor” diyen Erdoğan, “Başta yargı konusu olmak üzere, 12 Eylül dönemine olmasa bile, 27 Mayıs dönemine doğru bir özlemin, bir arzunun, bir nostaljinin yavaştan esmeye başladığını görüyoruz” şeklinde konuştu.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu vekillere çözüm görünmüyor

SONRAKİ HABER

ETA lideri ve yardımcısı Fransa’da tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...