3 Aralık 2016 15:24

İşçinin sorunlarıyla ilgilenmeyenler Erdoğan için çalışıyor

Veli ŞAHİN
Kayseri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Kayseri’de olacak. TMSF’ye devredilen BOYDAK holdinge bağlı fabrikalarda, Türk-İş, Boydak Holding ve Hak-İş sendikası imzalı afişlerle işçiler mitinge çağrıldı. “CUMHUR, REİS’İNİ KARŞILAMAYA GİDİYOR” başlıklı afişte, “O’na güç vermeye, yanında olmaya gidiyoruz” çağrısı yapıldı. 

Uzun süredir fabrikalarındaki belirsizliklerle uğraştıklarını, yaşadıkları sıkıntılarda yanlarında olmayan sendikalarının Erdoğan’ın mitingine çağrı yapmasına tepkili olan BOYDAK işçileri, “Kayyum, TMSF derken işçiler ne olacak diye kara kara düşünüyoruz. Ancak kendine sendika diyen Öz İplik-İş sorularımıza tek bir cevap bile veremezken, mitinge çağrı yapıyor. Ne zaman AKP, Erdoğan mitingi olsa sendikanın kafasına işçiye gitmek geliyor” diyerek tepki gösterdiler. 

Cumhurbaşkanı’nın siyasi parti lideri gibi davrandığını düşünen işçiler, “Mesela başka bir partinin lideri gelse o afişler asılır mı? Fişlenmekten korkan insanlar da var. ‘Şimdi mitinge gitmesem yarın bir gün başka siyasetlerle ilişkilendirirler’ düşüncesine olan insanlar gitmeyi düşünüyor. Hepsi AKP’yi savunmasa da gidiyor yani” dedi. Ne güzel sendikacılık diyerek söze başlayan bir işçi, “işçilerin tek bir sorunu ile ilgilenme, asgari ücretle iktidar dalga geçsin sende işçileri utanmadan oraya çağır” dedi. 

Sözleşmenin dönemlerinin yaklaştığını ifade eden işçiler, “İşçileri toplayıp, ‘var mı bir talebiniz’ diye sormayan bir sendikamız var. Demokrasiyle alakası yok, böyle bir sendika da ne yapar afiş asar geleceksiniz der. Ama sendikacılara buradan sormak lazım, asgari ücret hakkında arttırılması yönünde talep ediyoruz ama hükümet yetkilileri ‘reel düşünün’ diyerek artış olmayacağını savunuyor. Siz bu duruma karşı ne diyorsunuz? Ve bu mitingi organize etmek size mi düştü?” diyerek sendikaya tepki gösterdi. 

Mitinge katılım gösterilmesi gerektiğini düşünen arkadaşlarının olduğunu ifade eden işçiler, “Arkadaşlarımıza saygı duyuyoruz elbette. Ama bugün Cumhurbaşkanı AKP lideri olarak kendini gösteriyor. Cumhurbaşkanı gibi davransa bizde gideriz, bunu unutmasınlar. Birde, oraya gidecek arkadaşlar cesaretleri varsa işçilerin yaşam koşullarını anlatsın. Sendikacı çıkıp, ‘yeter bu işçiye çektirdiğiniz’ desin. Eğer böyle yapacaksak biz de gidelim” dediler.

Evrensel'i Takip Et