03 Aralık 2016 13:32

Diyarbakır kayyımı, belediye tabelasından Amed’i kaldırıyor

Diyarbakir Büyükşehir Belediyesi’nin Kürtçe-Türkçe tabelası kaldırıldı, yerine yapılacak tabelada Amed kelimesi yok, Türk bayrağı eklenmiş.

Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin “Eskiyen tabelamızı iki dilli olacak şekilde yeniliyoruz” açıklamasında bulunduğu yeni tabela görseline göre, “Amed” kelimesi kaldırıldı, yerine Türk bayrağı eklendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında yürütülen soruşturma kapsamında geçtiğimiz 30 Ekim’de tutuklanan Diyarbakır Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın yerine kayyım atanmıştı. Atanan kayyım bu sabah, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin girişinde yer alan Kürtçe ve Türkçe tabelayı söktürdü. Tabela sökümünün, bugün kente gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, belediye binasında kayyım Cumali Atilla’ya yönelik beklenen ziyaretinin öncesinde yapılması dikkat çekti. 

Tabelanın sökülmesine dair belediyeden açıklama da geldi: “Diyarbakır Büyükşehir Belediye Binasındaki Türkçe ve kürtçe ibarelerin yer aldığı tabela eskidiği için yenisiyle değiştiriliyor. Tabelada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile beraber "ŞAREDARIYA BAJARÊ MEZIN" yazısı da bulunacaktır.” (Kürtçe’nin baş harfinin küçük yazılması belediyenin açıklamasında yer almaktadır.) 

‘AMED’ YOK, TÜRK BAYRAĞI EKLENMİŞ

Açıklamada ayrıca, yenileneceği söylenen tabelanın yeni haline ilişkin fotoğraf görseli de yer aldı.  Görselde, daha önceki tabelada “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi”nin Kürtçesi olarak yer alan “Şaredarıya Bajarê Mezin a Amedê” ifadesindeki “Amed” kelimesi, bu kez yer almıyor. 

Yeni tabelada kaldırılan “Amed” kelimesinin yerine ise Türk bayrağı eklenmiş. (DİYARBAKIR)
 

ÖNCEKİ HABER

Toz bezi tutan eller dert görmesin

SONRAKİ HABER

Genel-İş Sendikası’ndan Dünya Engelliler Günü etkinliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...