27 Mayıs 2012 11:26

Katkı payı varsa şiddet de var

Son günlerde sağlık emekçilerine yönelik şiddet artıyor. Hemen hemen her gün yurdun dört bir tarafından şiddet haberleri geliyor. Son olarak 19 Mayıs gecesi Lüleburgaz Devlet Hastanesinde  2 doktora saldırı gerçekleşti. Görüşlerini aldığımız SES Lüleburgaz Temsilcisi ve aynı zamanda  SES Kırklareli Yönetim Kur

Katkı payı varsa şiddet de var
Paylaş
Utku Turan

Yetkin, olay gününü şöyle akardı: “Olay 19 mayıs gecesi saat gece 1 gibi tükrük bezleri şikayetiyle gelen hastaya nöbetçi doktor Aytaç Kenar, kulak burun boğaz uzmanı doktoru arayıp bu konuda bilgi alıp kendisine diğer doktor tarafından reçete yazılması söylenmiş.

Dr. Aytaç Kenar reçete yazdığı sırada hasta ve hasta yakını tarafından başından darp edilmiş. Bu sırada olayı engellemek isteyen diğer bir doktor arkadaşımız Genel Cerrah Hasan Akbulut da saldırıya uğramış. Dr. Hasan Akbulut’un kafasına dikiş atıldı. Şu an iki arkadaşımız da raporlu durumdalar. Olaydan sonra pazartesi günü Tabip Odası ve SES olarak ortak basın açıklaması düzenledik.”

Son dönemlerde sağlık emekçilerine artan şiddetin Hükümetin sağlık politakalarıyla ilgili olduğunun altını çizen Yetkin, “Doktorlara yönelik saldırılar sistemli hale geldi. Sağlık hak olmaktan çıkarılıp, alınıp satılan meta haline getirildi. Sağlık Bakanının kışkırtıcı üslubu saldırılara sebep olmuştur” dedi. Hastayı “müşteri” olarak gören zihniyetin hastalardan 14 ayrı katkı payı aldığını hatırlatan Yetkin, “Buna karşı hükümetin bulduğu çözüm acil servislerin paralı hale getirilmesidir. Performans sistemiyle sağlık çalışanlarının çeşitli statülerde çalıştırılması iş barışını bozmakta ve birçok gereksiz işlerin yapılmasına yol açmaktadır. Özellikle son dönemde sağlık çalışanlarına yönelik idari ve siyasi baskılar da artmaktadır. Saldırılar artmaktayken sağlık bakanının çözümü savunma sporunun öğretilmesinde görmesi ise manidardır” diye konuştu. (Lüleburgaz/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Başbakan’ın açıklamaları kadınlara ve Kürtlere saygısızlıktır’

SONRAKİ HABER

‘Anayasa, sınırsız düşünce özgürlüğünü sağlamalı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...