01 Aralık 2016 10:27

Mili Eğitim Müdürlüğü önünde 'yurt yangını' tepkisi

Adana Aladağ'daki yurt yangınına dair İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu'nun çağrısıyla, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yapıldı.

Paylaş

İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu'nun çağrısıyla, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen yurttaşlar Adana’nın Aladağ ilçesindeki  kız öğrenci yurdunda 11 çocuk ve 1 görevlinin hayatını kaybetmesini protesto etti. Milli Eğitim önünde "Yurt yangını cinayetinin sorunlusu hükümettir. Cemaat ve tarikat yurtları kapatılsın. Parasız - nitelikli barınma hakkı" pankartı açan yurttaşlar  "Yasta değil isyandayız", "AKP elini çocuklardan çek", " Kaza değil cinayet" sloganları atarak yurt yangınını protesto etti.

'PARASIZ VE KAMUSAL YURT'

Cemaat ve tarikat yurtlarının kapatılarak parasız ve kamusal yurtların açılmasını talep eden İstanbul Emek ve Dayanışma Koordinasyonu adına basın açıklamasını okuyan Sevtap Akdağ, eğitimin piyasalaşmasına, eğitim alanının cemaat ve tarikatlara peşkeş çekilmesine tepki gösterdi.  Yaşanan yurt yangınına kader diyen kişilerin bu suça ortak olduğunu belirten Akdağ, "Kamusal bir hak olması gereken eğitim, cemaatlara, tarikatlara açılmaktadır. Bu gibi yurtlar ise denetlenmemektedir. Yoksul halk cemaatlere, tarikatlara mecbur bırakılmaktadır. Bu politika suçtur ve çocukların hayatlarına mal olmaktadır" dedi.

'ÖĞRENCİLERİN HAYATINI TEHDİT ETMEKTEDİR'

Ülkemizde bulunan cemaat ve vakıf yurtlarının birçoğunun yasal olmadığını hatırlatan Akdağ, "Cemaat ve tarikatlar örgütlenmek için öğrenci yurtlarını kullanmaktadır. Bu kullanılan yurtların birçoğu fiziki olarak yurt olma vasfı taşımamaktadır. Denetime tabi tutulmayan bu yerler öğrencilerin hayatını tehdit etmektedir" diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Lavrov’un açıklaması hatalı çevrildi

SONRAKİ HABER

Niğde’de 33 öğrenci yemekten zehirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...