30 Kasım 2016 14:12

‘Çocukların çığlığı kulağımızdan gitmiyor’

Aladağ’da çocukların yangından kurtarılmasına yardımcı olan Adnan Demir ile görüştük.

Paylaş

Halil İMREK
Adana

Adana’nın Aladağ ilçesindeki Süleymancılar Cemaati’ne ait öğrenci yurdundaki yangında 11 öğrencinin ve bir görevlinin yaşamını yitirmesi faciasına tanık olan ve çocukların kurtarılması için yardımda bulunan Adnan Demir Evrensel’e konuştu.

Aladağ’da fırıncı olan Demir, evinin yangın çıkan yurda yakın olduğunu söyledi. Akşam sesler duyduklarını, dışarı çıktıklarında yükselen dumanları gördüklerini belirten Demir, çocukların can havli ile bağırdıklarını ve “Biz kurtarın dediklerini” anlattı. Demir yaşananları “Komşudan merdiven getirdik. Çocuklar cama toplanmışlardı. Bir kısmını uzattığımız merdivenden kurtardık. Kimileri de battaniye getirdi. Pencereden battaniyelerin üzerine atlayan çocuklar oldu. Beş altı çocuk kurtardık” diye anlattı.

Yangının nasıl çıktığını bilemediğini ama yangının aşağıdan başlayıp yukarıya doğru yükseldiğini söyleyen Demir, “Galiba yangın merdivenin çıkışı kilitliymiş. Çocuklar onun için dışarı çıkamamışlar. Camın önüne toplanmışlar. İkinci, üçüncü kattan o kız çocuklarının atlaması da kolay değil. Hepsi niye kurtarılamadı. Galiba bir çıkış bulamamışlar aşağıdan alev yükseliyor. Yukarı kapalıymış. Bir kısmı da dumandan gitmiş. Birde tavanın çatısı düşmüş orada çatı altında kalan çocuklar da olmuş. Çok zor bir akşamdı. İtfaiyeye kim haber verdi. Ne zaman geldi. Erken mi geldi geç mi geldi o esnada onları anlayacak durumda değildik. Çok acı bir durum. Eşim sabaha kadar titredi. Gözümüze uyku girmedi. Çocukların çığlıkları kulaklarımızdan gitmedi” dedi.

ÖNCEKİ HABER

İzmir'den Adana yangını eylemi: Aladağ'da yaşanan katliamdır

SONRAKİ HABER

Kadınlar: Bu yurtlar hangi kritere göre denetleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...