Basın Konseyi, uygulanan yayın yasaklarını ve sansürü kınadı
Basın Konseyi, Adana Aladağ'da çıkan yurt yangını sonrası alınan yayın yasağı kararıyla halkın haber alma özgürlüğünün engellendiğini açıkladı

Basın Konseyi'nin logosu
Logo Basın Konseyi sitesinden alınmıştır
Basın Konseyi'nin yaptığı yazılı açıklamada, "Öğrenci yurdunda çıkan yangındaki kaybımızın acısı tarifsizdir, ölçüsüzdür. Bir türlü denetlenemeyen özel yurtlarda yaşanan facia, ne yazık ki bir ilk de değildi. Geçen yıl da aynı tarihte benzer bir başka kurumda çıkan yangında çocuklarımızı kaybettik. Öncelikle, bu facialara yol açan nedenlerin ortaya çıkmasını, aydınlatılmasını ve sorumlularının yargı önünde hesap vermelerinin sağlanmasını istiyoruz. "denildi.
'ÖRTBAS DEĞİL, GERÇEKLER ORTAYA ÇIKARILMALIDIR'
Yaşanan facia sonrası Sulh Ceza Mahkemesi'nce alınan kararı değerlendiren Basın Konseyi, "Halkın haber almasının önünü kesen "yayın yasakları" kabul edilemez. Türkiye'yi yönetenlerin sorumluluğunun örtbas edilmesi değil, gerçeklerin ortaya çıkarılması asıldır."açıklamasında bulundu.
'YAYIN YASAKLARINI YİNE PROTESTO EDİYORUZ '
Son olarak metinde şunlarada değinildi,'Kamuoyunun bilgi alma hakkının önlenmesine yol açan bu tür kararlar, sansür mekanizmasının her bir örnekte yaşamımızı kuşattığı anlamını taşır ki demokratik kurallar içinde yapılanları kabul etmemiz mümkün değildir. Bu tür mekanizmalarla, haber alma hakkının engellenmemesi şarttır. Önemli olan, faciaların tekrarlanmasını önleyici tedbirlerin ivedilikle alınması, sorumluların korunmaması, yanlışlardan bir an önce dönülmesidir.' (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et