30 Kasım 2016 11:43

Erdoğan'ın Esad açıklamasına açıklık getirmesi istendi

Rusya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Esad’a ilişkin açıklamalarına açıklık getirmesini istedi.

Paylaş

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın ‘hükmüne son vermeyi’ amaçladıkları biçimindeki açıklamasının Moskova'nın görüşleri ile uyumlu olmadığını belirtip, Ankara'nın bu konuyla ilgili bir açıklama vereceğini umduklarını söyledi.

Peskov düzenlediği basın toplantısında Erdoğan'ın açıklamasını değerlendirmesi istenince “Açıklama gerçekten beklenmedikti. Bu, çok ciddi bir açıklama. Açıklama, öncekilerle çeliştiği gibi, silahlı güçleri Suriye'de meşru biçimde bulunan tek ülke olarak bizim durumu anlayış biçimimizle de çelişiyor. Biz Suriye'nin meşru hükümetinin talebi üzerine oradayız” dedi.

BOGDANOV: AÇIKLAMA RUS-TÜRK ANLAŞMALARINA AYKIRI

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov da Erdoğan’ın açıklamasına tepki gösterdi. Erdoğan’ın açıklamalarına ilişkin gazetecilerden gelen soruyu yanıtlayan Bogdanov, “Açıklamalar daha önce Rusya ile Türkiye arasında varılan tüm anlaşmalarla çelişiyor. Bu formatlarda Türkiye ile birlikte yer alıyoruz. Eğer Erdoğan savaş istiyorsa, elbette bu durum söz konusu anlaşmalarla çelişir” dedi ve Erdoğan’a anlaşmalarda ne yazdığına bakması çağrısı yaptı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Meclis, yurtları denetleyecek müfettiş sayısını düşürüyor

SONRAKİ HABER

Turtta ortaokul öğrencilerinin kalması yasa dışı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...