30 Kasım 2016 10:05

Aladağ'da inceleme yapan CHP heyeti: Yurt yasaya aykırı

Adana'da CHP heyeti Aladağ'da yurt yangının yaşandığı bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Paylaş

Adana Aladağ'da 11'i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği yurt yangınına dair incelemelerde bulunmak üzere ilçeye gelen CHP Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, İl Başkanı Ayhan Barut ve ilçe yöneticilerine Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Mak bilgi verdi.

Bu sırada bir kişinin, "Bu adam yanlış bilgi veriyor" demesi üzerine tartışma çıktı, polis bu kişiyi enkaz alanından dışarı çıkardı. Daha sonra da bir polis görevlisi milletvekillerini dışarı çıkarmak isteyince tartışma büyüdü ve vekiller enkaz alanının dışına çıktı.

BU YURT YASAYA AYKIRI

CHP Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer açıklamasında, şunları söyledi:

"Bunlar maalesef köylerdeki okullar kapatıldığı için merkezde toplanan yavrular. Devletin yurdu depremden sonra yapıldığı halde depreme uygun olmadığı için yıkılmış. Sonuçta bir yurdumuz yıkılmışken burdaki yurdun kontrolleri yapılmış mı bilgimiz yok. Ama böyle bir yurda yerleştirilmiş. 12 can gitti. Daha önce de yaşadık bunları. Gereken önlemler için uyarılarda bulunduk. Kimseyi erken suçlamıyoruz. Ancak ihmaller zinciri var. 2014'deki bir yönetmelikle ilköğretim çağındaki çocuklar yurtlara yerleştirilemez. İlkokul ve ortaokul. Kaybettiğimiz öğrenciler ortaokul çağındaysa burda büyük bir yanlışlık var. Daha önce Ensar olayında da bunu yaşadık. Konya'da patlamada çocuklarımızı kaybetmiştik. Bu çocukların özel yurtlarda barınamayacağına dair net bir yasa varken eğer bu çocuklar gerçekten de ortaokul çağındaysa yasaya uygun değil."

CHP Milletvekili İbrahim Özdiş de devlet ve hükümet yetkililerinin başsağlığı mesajları ile olayı geciştirmemesini isteyerek, "Sıkıntı, şu devletin yetkilileri" dedi.

Bu tür olayların ilk olmadığını, 2008'de Konya'da benzer bir olayın yaşandığını belirten Özdiş, "Defalarca parlamento nezdinde araştırma önergeleri verdik, ciddiye alınmadı. Hükümete düşen görev bu işin öncülüğünü bir an önce yapıp Türkiye'deki özel yurtların tamamı ile ilgili ciddi bir araştırma yapmaktır. Bu yurtta kalanlar gerçekten burada kayıtlı olanlar mıydı, ailelerinin oluru var mıydı? Bugün çocukların yüzde 14'ünü yurtlara yüzde 86'sını cemaatlerin kucağına atıyoruz. İşte FETÖ deniliyordu, insanlarımız şimdi bunlarla karşı karşıya kalıyor. Araştırma önergeleri vereceğiz ama muhtemelen sayısal çoğunlukla red edecekler. Tüm partilerle inşallah sonuç alırız" diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Mülkiye Büyük Ödülü Prof. Dr. Unat’a verilecek

SONRAKİ HABER

İnşaattan düşen işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...