29 Kasım 2016 18:55

‘İş cinayetleri kader değil’ diyen film: Babamın Kanatları

Yönetmenliğini Kıvanç Sezer’in yaptığı işçi ölümlerini anlatan Babamın Kanatları filmi 2 Aralık’ta gösterime giriyor.

Paylaş

İş cinayetlerinin kader olmadığını anlatan film ‘Babamın Kanatları’ vizyona giriyor. Yönetmenliğini Kıvanç Sezer’in yaptığı işçi ölümlerini anlatan Babamın Kanatları filmi 2 Aralık’ta sinemaseverlerle buluşacak.

Usta oyuncu Menderes Samancılar’ın başrolünü üstlendiği filmde, Türkiye’nin kanayan yarası olan iş cinayetleri, İstanbul’da bir inşaatta çalışan işçilerin öyküleri üzerinden anlatılıyor. Adana Film Festivali’nden 7 ödülle dönen film, 53. Antalya Film Festivali’nde ise ‘En İyi İlk Film’ ödülü dâhil 6 ödül aldı. Uluslararası film festivallerinde de ödüle layık görülen Babamın Kanatları, işçilerin çalışma koşullarına dikkat çeken yanıyla da önemli bir farkındalık yaratırken birçok meslek odası ve sendika filmin gösterimine destek veriyor.

BU FİLM, İŞ CİNAYETLERİNİN FITRAT OLMADIĞINI ANLATIYOR

İşçi ölümlerini cesur ve gerçeklikten ödün vermeden işleyen film, Türkiye’de son yıllarda çekilmiş en iyi emek filmi olarak adından söz ettirmeyi başardı. Kıvanç Sezer’in ilk uzun metrajlı filmi olan Babamın Kanatları, ölümcül bir hastalığa yakalandığını öğrenen inşaat işçisi İbrahim’in, çalışma şartları giderek zorlaşan şantiyede yaşadığı tükenişin ve çaresizliğin öyküsünü anlatıyor. Filmde anlatılan İbrahim’in öyküsü, aslında işçi ölümlerinin fıtrat ile açıklandığı günümüz Türkiye’sinde yaşayan hepimizin ortak öyküsünü oluşturuyor. Metropollerden taşraya sıçrayan konut çılgınlığının görünmeyen dünyasını işçilerin gözünden anlatan Babamın Kanatları’nda, emek sömürüsü ve insan yaşamının değersizleştirilmesi üzerinde yükselen bir sınıfa da ayna tutuluyor.

2 ARALIK’TA SEYİRCİYLE BULUŞUYOR

‘Babamın Kanatları’ 2 Aralık'ta çok sayıda salonda gösterime giriyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Eskişehir'deki çeşitli sinemalarda ‘Başka Sinema’ kapsamında gösterime giren film için, birçok sendika, meslek odaları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşuyla destek amaçlı görüşmelere ise devam ediliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Darıca Gençlerbirliği - Beşiktaş: 1-2

SONRAKİ HABER

Brezilya'nın futbol kulüpleri ortak bildiri yayımladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...