25 Kasım 2016 10:55

Lufthansa'da 3 günlük grev etkili oldu

Alman havayolu şirketi Lufthansa'da ilan edilen grev 2. gününde de etkili oldu.

Paylaş

Alman havayolu şirketi Lufthansa'da pilotların başlattığı grev genişleyerek devam ediyor. Perşembe günü başlayan grev, yarına kadar devam edecek. Pilotlar sendikası Cockpit (VC) tarafından verilen bilgiye göre grevden en çok içhat sefelerleri ile Avrupa uçuşları etkilendi. Lufthansa tarafından ilk günkü grevle ilgili yapılan açıklamada, toplam 830 uçuşun iptal edildiğini ve 100 bin yolcunun uçamadığını ifade etti. Uzak mesafe uçuşlarında ise grev yapılmadı.

Lufthansa'nın yan şirketleri olan Eurowings, Germanwings, AUA, Swiss, Brussels ve Air Dolomiti'de seferler normal olarak yapıldı.

Cockpit tarafından verilen bilgiye göre, cumartesi günü yapılacak grevden özellikle uzak mesafe uçuşlarının etkileneceği belirtildi. Verilen bilgiye göre üç günlük grevden toplam 315 bin yolcunun etkilenmesi bekleniyor. Toplam 2618 seferin iptal edilmesi öngörülüyor.

Grev karşısında zor durumda kalan Lufthansa yönetimi, acil olarak arabulucunun tayin edilmesi ve grevin durdurulmasını istedi. Bir günlük grevin şirkete 10 milyon avroya mal olduğu ifade ediliyor.

Pilotlar yüzde 22 ücret artışı talep ediyor. Lufthansa ise artışı çok buluyor. Luftahna ise en son Nisan 2018'e kadar yüzde 2,5 zam teklifinde bulunmuştu. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antep'te KESK'li kadınlar: Darbelere direniyoruz

SONRAKİ HABER

Yunanistanlı kadınlardan Türkiyeli hemcinslerine dayanışma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...