25 Kasım 2016 09:31

Taciz mağduru çocuğun kalbi travmaya dayanamadı

9 yaşındaki çocuğun 4 ay önce tacize uğradığı ve tacizciyi göreceği duruşma öncesi yaşadığı korku nedeniyle kalp krizi geçirdiği ileri sürüldü.

Paylaş

İzmir'in Bornova ilçesinde 21 Kasım’da evinde fenalaştıktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden ilkokul öğrencisi 9 yaşındaki Y.K’nin, 4 ay önce tacize uğradığı ve ilk duruşmada tacizcisiyle karşılaşacağı için yaşadığı korku ve stres nedeniyle kalp krizi geçirdiği ileri sürüldü.

ZANLI TUTUKSUZ YARGILANIYOR

Bornova’nın Kızılay mahallesinde geçen 29 Temmuz akşamı meydana geldiği belirtilen olayda, ilkokul öğrencisi Y.K.'nin, arkadaşının dedesi T.Ç’nin tacizine uğradığı öne sürüldü. Gözaltına alınan T.Ç., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcılık soruşturmasından sonra da T.Ç. hakkında İzmir 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'çocuğa cinsel istismarda bulunmak'tan dava açıldı.

O GÜNDEN SONRA TEK BAŞINA KALAMADI

Yaşadığı travmanın ve büyük korkunun etkisinden kurtulamayan Y.K., o günden sonra okula gitmedi, psikolojik tedavi gördü, tek başına kalamayıp, altını ıslatmaya başladı.

Ailesinin sürekli yanında bulunduğu Y.K., davanın ilk duruşması öncesinde büyük stres yaşadı. Duruşma günü pedagog eşliğinde ifade vermesi beklenen Y.K., bunun neden olduğu stres ve tacizciyle karşılaşacak olma sebebiyle korku yaşamaya başladı.

DURUŞMADAN 2 GÜN ÖNCE FENALAŞTI

Yaşadığı strese dayanamadığı öne sürülen Y.K., 23 Kasım’da görülen duruşmadan iki gün önce geçen pazartesi günü evinde fenalaştı. Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Gözyaşlarıyla toprağa verilen Y.K’nin tacizden sonra ve dava gününün yaklaşmasından dolayı yaşadığı ağır stres ortamından dolayı kalp krizi geçirdiği ileri sürüldü.

BÜTÜN KOMŞULAR BİLİYORMUŞ

Küçük çocuğun ölümüyle dava ertelendi. Olayın peşini bırakmayacaklarını söyleyen baba T.K., "Tacizden sonra kızım çok korktu. Biz olaydan kısa süre önce bu sokağa taşınmıştık. Meğer bütün komşularımız biliyormuş adamın öyle olduğunu. Kızım tacize uğradığını söylediğinde bize saldırdılar. Şimdi kızım hayatını kaybetti. Şimdi taşınıp gittiler ama ben ceza alması için elimden geleni yapacağım" dedi. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

İhraç edilen emekçilerden HDP’ye ziyaret

SONRAKİ HABER

‘Son sözü mücadele edenler söyleyecek’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...