25 Kasım 2016 08:11

Erdoğan istismar yasasında ısrarcı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: Teklif, inanıyorum ki yeniden parlamentomuza gelecektir.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla KADEM tarafından düzenlenen Adalet ve Kadın Kongresi’nde konuştu. Erdoğan toplumda infial yaratan çocuk istismarında cezasızlık düzenlemesinin yeniden düzenlenerek parlamento gündemine geleceğini söyledi.

Konuşmasında kadın-erkek eşitliğini yaratılışa indirgeyen Erdoğan, “Erkek kadından üstün diye bir şey yok, yaradılışta eşitlik var. Üstünlük ise sadece takvada söz konusu olabiliyor. Kadınları sadece ve sadece cinsiyetlerinden dolay tahkir eden her türlü anlayışı reddediyoruz” iddiasında bulundu.

YASA ‘GENİŞ MUTABAKATLA’ YENİDEN GÜNDEME GELECEKMİŞ

14 Yıllık AKP hükümetleri döneminde kadın-erkek eşitliğini sağlayacak yasaları hayata geçirdiklerini iddia eden Erdoğan, çocuk istismarında cezasızlığı öngören ve toplumda büyük tepkiyle karşılanan yasa düzenlemesine ilişkin de “Söz konusu kanun değişikliğinin mevcut haliyle çıkartılması yerine daha değişik mutabakatla ele alınmasını söyledim. Hükümetimiz de geri çekti. Geniş mutabakatla inanıyorum ki, yeniden parlamentomuza gelecektir. Yasaların izin verdiği yaşın altındaki evliliklerden kaynaklanan sıkıntılar söz konusuysa çözümü için adımlar mutlaka atılmalıdır” dedi.

‘İLERİ GİDERSENİZ SINIR KAPILARINI AÇARIZ’

Erdoğan’ın gündeminde Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye’nin AB üyelik müzakerelerinin durdurulması kararı da vardı. Karara “Toplanmışlar 30-40 kişi verilen bildiriye hayır diyor, geri kalan 300-400 kişi evet diyor. Ya topunuz dese ne yazar” diyerek tepki gösteren Erdoğan, üslubunu sert sürdürdü. Mülteci sorununu kullanmayı sürdüren Erdoğan, “Kapıkule'ye 50 bin kişi dayandığında ‘Ne yapacağız’ diye ağlaşmaya başladınız. Bana bak daha ileri giderseniz bu kapı açılır bilesiniz. Öyle kuru sıkı tehditlerden ne ben anlarım ne bu millet anlar” diyerek tehditlerini sürdürdü.

Konuşmasında Birleşmiş Milletler'e çıkışmayı da ihmal etmeyen Erdoğan, daha önce çok defa dile getirdiği "Dünya beşten büyüktür" sözlerini yineledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rakipsiz Chelsea Londra derbisinde

SONRAKİ HABER

Futbolu seven bu maçı izler!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...