24 Kasım 2016 08:52

Joan Baez’den Grup Yorum’a destek mesajı

Dünyaca ünlü protest şarkıcı ve söz yazarı Joan Baez, tüm üyeleri tutuklanan Grup Yorum’a destek mesajı gönderdi.

Paylaş

Dünyaca ünlü protest şarkıcı ve söz yazarı Joan Baez, tüm üyeleri tutuklanan Grup Yorum’a destek mesajı gönderdi. Daha önce Yorum’un 30. yıl konserinde sahneye kırık gitarla çıkan ve “Her şeyi tamir edeceğiz” diyen Baez, mesajında da çarpıcı satırlara yer verdi:

 “Sizin hapse atılmanız, müziğinizin ve yaptığınız işlerin insanlara dokunduğu, onları harekete geçirdiği anlamına geliyor. Gücünüzü ve cesaretinizi buradan alıyorsunuz, bu inancınızın doğruluğunun da bir göstergesi.”

Birgün’den Erk Acarer’in haberine göre Joan Baez mesajını “Şarkılarımı seslendirirken kavganızı anlatacağım” diye sürdüren Baez, mesajını “Fedakârlığınız ve yanımızda olduğunuz için teşekkürler. Çok yaşayın siz” diye bitirdi.

‘HEP BİRLİKTE KIRILAN NE VARSA TAMİR EDECEĞİZ’

Protest müziğin dev ismi Grup Yorum'un geçtiğimiz yıl düzenlediği 30'uncu yıl konserine destek için gelen Joan Baez, "Müziğin yasaklanması bir acz, zavallılık belirtisidir" dedi. Baez, kendisine hediye edilen kırık gitar için de "Hep birlikte kırılan ne varsa tamir edeceğiz. Ve biz bunu tutkuyla, şiddet içermeden yapacağız" diye konuşmuştu. Efsane isme desteği için teşekkür eden Grup Yorum üyeleri ise Baez’e polisin kırdığı gitarlarından birini hediye etmişti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

'Proje okul'a karşı imza toplayan velilere polis saldırdı

SONRAKİ HABER

Nöbetçi yayın yönetmenleri duruşması 28 Mart'a ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...