23 Kasım 2016 16:11

Neymar için 2 yıl hapis istemi

Neymar'ın Barcelona'ya transferinde "yolsuzluk ve sahtakarlık" yapıldığına yönelik iddianame tamamlandı. Futbolcu için 2 yıl hapis cezası isteniyor.

Paylaş

Barcelona'nın yıldız oyuncusu Neymar'ın sanık olarak yargılandığı davanın iddianamesi hazırlandı. Savcı, Brezilyalı oyuncu için 2 yıl hapis cezası ve 10 milyon avro para cezası talep ediyor.

Goal.com’da yer alan habere göre, Brezilyalı yıldızın 2013 yılında Santos'tan Barcelona'ya transferinde, dönemin Barcelona Başkanı Sandro Rosell'in transfer bedelini olduğundan çok daha düşük bir şekilde gösterdiği ortaya çıkmış ve bu durum üzerine, oyuncunun haklarının yüzde 40'ına sahip olan DIS şirketi konuyu mahkemeye taşımıştı.

DIS'e göre Barcelona, Neymar'la önceden anlaşıp yaklaşık 40 milyon avroluk bir ön ödeme yaptı ve Brezilyalı şirkete, sadece 17 milyon avro ödedi. Neymar'ın açıklanan ilk bonservis bedeli 57 milyon avro iken, daha sonra ortaya çıkan gerçeklerle bedelin 88 milyon avroyu kadar bulduğu anlaşılmıştı.

İspanyan Ulusal Mahkemesi Savcısı Jose Perals, "yolsuzluk ve sahtekarlık" suçlamaları yönelttiği Neymar için 2 yıl ve 10 milyon avro, Rosell için 5 yıl, Neymar'ın aile şirketi N&N için 1.4 milyon avro, Barcelona kulübü için 8.4 milyon avro, Santos için ise 7 milyon avro ceza isteminde bulundu. Ayrıca, Neymar'ın babası için 2 yıl, annesi için ise 1 yıl hapis cezası istendi.

NEYMAR HAPİS YATACAK MI?

Bu sorunun yanıtı hayır. Yaz döneminde Messi'nin aldığı cezadaki gibi, İspanya kanunları gereği bir şahıs daha önce suç işlememiş ise, hakkındaki iki yıla kadar hapis cezalarında hükmün okunması geriye bırakılabiliyor ya da bu cezalar kamu hizmetine dönüştürülebiliyor. Dolayısıyla Brezilyalı yıldız, hapse girmeyecek.

Fakat İspanya devlet otoriteleri ile yaşadığı bu problemler, Neymar'ın Barcelona'dan ayrılmasına sebebiyet verebilir. 24 yaşındaki forvet oyuncusuyla Manchester United, PSG ve Manchester City gibi kulüpler yakından ilgileniyor. (SPOR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Suriye’de bin İranlı öldü

SONRAKİ HABER

Türkiye’nin bitmeyen Avrupa yolculuğu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...