23 Kasım 2016 14:27

Uğur Kaymaz’ın annesi de KHK ile ihraç edildi

Uğur Kaymaz’ın annesi Makbule Kaymaz, oğlunun katledilişinin yıl dönümünde KHK ile işten çıkarıldı.

Paylaş

Mardin Kızıltepe’de 21 Kasım 2004 tarihinde polisler tarafından katledilen Uğur Kaymaz’ın annesi Makbule Kaymaz, oğlunun katledilişinin yıl dönümünde KHK ile işten çıkarıldı.

Henüz 12 yaşındayken kamyon şoförü olan babası Ahmet Kaymaz ile birlikte polis tarafından katledilen ve bedenine 13 kurşun sıkılan Uğur Kaymaz’ın annesi Makbule Kaymaz’ın Kızıltepe Belediyesindeki işine kanun hükmünde kararname (KHK) ile son verildi. Belediyeye bağlı Eğitim Destek Evinde 12 yıldır temizlik işçisi olarak çalışan Kaymaz, eşi Ahmet ve oğlu Uğur’un katledilmesinin ardından geride kalan 3 çocuğunun geçimini sağlıyordu.

‘KATİLLERE DEĞİL, BANA CEZA VERİLDİ’

ANF’den Sedat Sur’a konuşan anne Kaymaz, şunları söyledi: “Ben 12 yıldır bu adaletsiz devletten adalet bekledim, oğlumun, eşimin  katillerine ceza verilsin diye bekledim. Ama devlet en acılı olduğum, oğlumun katledilişinin yıl dönümünde işime son verdi. Ben bu iş ile üç çocuğumu okutup geçindiriyordum.”

12 yıl önce kamyon şoförü  eşi ve oğlu katledilince geride Ali, Habip ve Emine isimli üç çocuğuna bakacak kimse bulunmadığını söyleyen Anne Kaymaz, “Ahmet ve Uğur katledildiğinde geriye kalan çocuklarım henüz çok küçüktü, onlara bakacak kimse yoktu, ben de Kızıltepe Belediyesinde işe başladım, 12 yıldır dişimle tırnağımla çalışarak çocuklarıma baktım. Şimdi işsiz bırakıldım ve çocuklarıma bakacak kimsem yok” dedi. (MARDİN)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş'tan mesaj: Bu hukuksuzluk uzun süre devam edemez

SONRAKİ HABER

Bitlis’te toplantı ve yürüyüşlere 7 gün yasak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...