19 Kasım 2016 08:29

Geri gönderme merkezinde mülteci isyanı!

İstanbul Kumkapı’daki Geri Gönderme Merkezi’nde bekletilen mülteciler isyan ederek yatak ve yorganları ateşe verdi. 100'e yakın mülteci firar etti.

Paylaş

İstanbul Kumkapı'daki İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'nde sınır dışı edilmek üzere bekletilen mültecilerin, koğuşlardaki yatak ve yorganları ateşe verdiği iddia edildi. Çoğunluğu Afgan ve Pakistanlı mülteci yangın sırasında bahçeye indirildi. Bahçeye inen yaklaşık 100 mülteci kapıyı zorlayarak firar etti.

 

Yangın için bölgeye çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi üzerine yangın söndürüldü. Olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri ise çevrede güvenlik önlemi aldı. Yolu araç trafiğine kapatan polis, Kumkapı Geri Gönderme Merkezi'nden kaçan mülteciler için arama çalışmaları başlattı.

POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

Bu arada mültecilerin kaçış anı da saniye saniye çevrede bulunan bir kameraya yansıdı. Önce mültecilerin kaçışını engellemeye çalışan bir kaç polis başarılı olamayınca silaha davranarak havaya ateş açtı.

 

5 Aralık 2015 tarihinde de Kumpakı Geri Dönderme Merkezi’nde bulunan mülteciler, insanlık dışı uygulamalar nedeniyle koğuşlardaki yatak ve yorganları ateşe vererek isyan etmişti.

Mülteci haklarının yok sayıldığı, insanlık dışı uygulamaların hayata geçirildiği geri gönderme merkezleri daha önce de tepki ve tartışmalara neden olmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mezarlığı beğenen Vali: İnsanın ölesi geliyor

SONRAKİ HABER

Canlı bomba paniği yaratan sanığa 70 yıl hapis istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...