18 Kasım 2016 10:29

Kızıltepe JİTEM davasında gizli tanıklar dinlenecek

Kızıltepe JİTEM davası diye bilinen ve 1992-1996 yılları arasında 22 kişinin ölümünden sorumlu asker ve korucuların yargılandığı dava görüldü.

Paylaş

Kızıltepe JİTEM davası diye bilinen ve 1992-1996 yılları arasında 22 kişinin ölümünden sorumlu asker ve korucuların yargılandığı dava görüldü. Dava 17 Şubat 2017 tarihine ertelendi.

Kızıltepe JİTEM davası diye bilinen ve 1992-1996 yılları arasında 22 kişinin ölümünden sorumlu 4’ü asker 5’i korucu toplam 9 kişinin yargılandığı davanın 7. duruşması, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Avukatlar 24 Haziran duruşması SEGBİS çözümlemelerinin hatalı olduğunu söyleyerek bizzat ses ve görüntü kayıtlarını istediler. Heyet duruşma esnasında bu talebe ilişkin bir beyanda bulunmadı ancak ara kararla bu talebi reddetti. İki gizliği tanığın bir sonraki celsede dinlenmesine karar verildi. Mağdurları ve sanık koruculardan bir kısmını tanıdığını belirterek davaya katılma talebinde bulunan Nureddin Başboğa'nın talebi reddedildi. Müşteki avukatı Başboğa'nın suçtan zarar gördüğünü, katılma talebi reddedilse de mahkemede dinlenerek ayrıntılı beyanının alınmasını istedi.
Ancak dava tanıkların hazır bulunmaması, SEGBİS ile alınan sanık savunmalarının çözümlenmemesi vb. Nedenlerle 17 Şubat 2017 tarihine ertelendi. Bundan önceki duruşmada gizli tanıklardan “Aydos”un bir sonraki duruşmada hazır edilmesi, “Oğuz”un ise SEGBİS sistemi ile ifadesinin alınmasına ve tüm sanıkların duruşmalardan vareste tutulmasına karar verilmişti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BES: Tutuklu üye ve yöneticilerimiz serbest bırakılsın!

SONRAKİ HABER

11 yıl sonra görülen Sakallı Yarasa için çalıştay düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...