15 Kasım 2016 07:57

Bahçeli'den Erdoğan'a destek, CHP'ye çağrı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Grup toplantısında CHP’ye seslendi: Naz etmeyin, gelin el ele fiili açmazı giderelim.

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Anayasa değişikliğine ilişkin AKP’yle sürdürülen görüşmelere değinen Bahçeli, anayasa ve başkanlık konusundaki hevesli tavrını sürdürdü ve “Anayasa konusunda inisiyatif almamız fiili dağınıklık ve çarpıklığı çözme irademiz biliniz ki Türk milletinin geleceğini kurtarmak içindir” iddiasını dile getirdi.

CHP’YE ANAYASA ÇAĞRISI: NAZ ETMEYİN

Konuşmasında CHP’ye de çağrıda bulunan Bahçeli, “Bu süreçte CHP naz etmemeli, kapris yapmamalı, geri durmamalıdır. Başbakan'a ‘Kapımız açık’ diyorsa kapısı açıktır. Kafa kafaya verelim, omuz omuza verelim, gönül gönüle verelim, fiili açmazı giderelim. Milletimizin sorunlarına beraberce eğilelim, gelin Türkiye'yi kamburundan birlikte kurtaralım. Gelin karşımızdaki barikatları teker teker aşalım. İstersek, önyargısız bir araya gelirsek başaramayacağımız hiçbir şey yoktur” dedi.

BAHÇELİ’DEN ERDOĞAN’A AB DESTEĞİ!

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AB ile üyelik müzakerelerinin sonlanacağı mesajını verdiği açıklamasına gönderme yaparak, “Avrupa'nın yolu Kandil'e çıkıyorsa diyeceğim odur ki; kimseye ihtiyacımız olmayacağından biz bize yeteriz” dedi.

“AB bizim için zorunlu değildir” diyen Bahçeli, “Türkiye Ankara başkent merkezli bir ülke, gerekirse kendi ayakları üstünde duracak, kimseye el avuç açmayacaktır. Ekonomik yaptırımlarla tehdit eden AP Başkanı'nı da bu vesileyle haddini ve hududunu bileye davet ediyoruz” ifadesini kullandı.

MHP lideri, ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'a çaprıda bulunarak, “İlk isteğimiz FETÖ konusunda bize destek vermesi, Pensilvanya'daki haini kayıtsız şartsız Türkiye'ye iade etmesidir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP, anayasa taslak metnini MHP'ye iletti

SONRAKİ HABER

Ünlü Yazar Margaret Atwood Aslı Erdoğan’a mektup yazdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...