14 Kasım 2016 09:00

Süper ay Bodrum'da böyle izlendi

Bodrum'da dün akşam saatlerinde yüksek tepelere çıkanlar saatlerce 'süper Ay'ın büyüleyici görüntüsünü izledi.

Paylaş

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Araştırmalar Dairesi'nin (NASA), gece yarısından sonra 21'inci yüzyılın en büyük 'süper Ay'ına tanıklık edileceğini açıklaması üzerine, Bodrum'da bu doğa olayını görmek isteyenler bir gün öncesinde soluğu yüksek tepeler ve kıyılarda aldı.

 

 

 

  • (Fotoğraflar DHA)
  • 21'inci yüzyılın en büyük dolunayının bugün akşam gerçekleşmesi beklenirken, Bodrum'da dün akşam saatlerinde yüksek tepelere çıkanlar saatlerce 'süper Ay'ın büyüleyici görüntüsünü izledi.
  • En son 1948 yılıda görülen ve normalden yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 oranında daha parlak olan Ay'ın bu büyüleyici görüntüsü gözlemleyenler hayran kaldı.
  • Bodrum'daki Haremtan Tepesi, Şalvarağa Burnu ve 3 bin 500 yıllık antik Myndos Kapısı'nın surları üzerine çıkan aşıklar, saatlerce ayın doğuşunu ve büyüleyici görüntüsünü izledi.
  • Nişanlısı ile eşsiz doğa manzarasını kaçırmadığını belirten barmen 29 yaşındaki Turan Akyüz, "Birkaç günden beri ayın eşsiz güzelliğini izliyorduk, ancak bu akşam bir başka güzel. Yaklaşık 3 saat ayın bu eşsiz manzarasını izledik. Hava da çok güzeldi. Bu akşam aynı manzarayı yine izleyeceğiz" dedi.
  • Bu harika doğa olayını gözlemlemek isteyenlerin, saat 17.30 - 02.00 saatleri arasında bulutsuz ve net bir havada tüm güzelliği ile izleyebileceği belirtildi.
  • Eliptik yörüngesi nedeniyle dünyaya olan mesafesi değişen Ay, yörüngesinin Dünya'ya en yakın olduğu noktasından dev ve parlak bir küre gibi beliriyor.
  • Ay ile Dünya arasındaki mesafe yaklaşık 355 bin kilometreye iniyor. En uzak olduğu zaman ise bu mesafe yaklaşık 405 bin kilometreye çıkıyor.

 

 

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen ve ESM Şube Başkanları gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Leon Russell hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...