11 Kasım 2016 17:13

Panayır Kadın Dayanışma Derneği mühürlendi

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda Bursa’daki Panayır Kadın Dayanışma Derneği’nin de faaliyetleri durduruldu.

Paylaş

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda kapatılan 370 dernek arasında Bursa’daki Panayır Kadın Dayanışma Derneği de var. Dernek başkanı Filiz Tali, akşam 18.00 sıralarında polisin aradığını, derneğin kapatıldığı haberini vererek kendisini derneğe çağırdıklarını söyledi. Polislerin “gelmezseniz kapıyı kırarız” dediklerini aktaran Filiz Tali, “Uzak bir yerdeydim, beni 1,5 saat kapıda beklediler. Kararı tebliğ ettikten sonra, içeride arama yaptılar, her yerin fotoğrafını çektiler, bütün evraklarımıza el koydular ve kapımıza mühür vurup gitiler” dedi.

Tebliğ ettikleri belgede herhangi bir gerekçe açıklanmadığını, sadece OHAL nedeniyle faaliyetlerinin 3 ay durdurulduğunun yazdığını belirten Tali, “Faaliyet dedikleri nedir? Mesela 25 Kasım’da kadına yönelik şiddete karşı etkinliğimiz olacaktı. Onu durdurdular! Kadınlar katledilirken koruyamayanlar, kadınları korumaya çalışan bir derneği kapattılar” diye tepki gösterdi.

Kadın sağlığı, çocukların eğitimi,  kadınların her alandaki mücadelesine dair eğitimler yaptıklarını kaydeden Filiz Tali, “Derneği kadınların örgütlenmesinden korktukları için kapattılar. Ama biz kadınlar olarak verdiğimiz bu mücadeleden geri durmayacağız, ev ev örgütleneceğiz, girmediğimiz derdimizi anlatmadığımız tek ev kalmayacak ve kaldığımız yerden daha çok mücadelemize sarılacağız” açıklamalarında bulundu.

Dernek mühürlenirken gelen bazı üyeler de polise “Çocukları eve bıraktığımızda nefes aldığımız, bir bardak çay içtiğimiz tek yer vardı, onu da kapatıyorsunuz. Çocuklarımız burada ücretsiz kurs alıyordu. Hem çocukların hem kadınların yaşamını kısıtlıyorsunuz” diyerek mühürlemeye tepki gösterdiler. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Elazığ'da 'arsenikli su' açıklaması

SONRAKİ HABER

Yargının durdurduğu termik santral KHK ile devam edecek!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...