11.11.2016 20:57

Tutuklanan sanık: Antep Emniyeti’nin haberi vardı

Tutuklama kararı verildikten sonra “İtirafta bulunacağım, bildiğim her şeyi anlatacağım” diyen sanık Suphi Alpfidan, “Korkuyorum” diyerek yine sustu.

Tutuklanan sanık: Antep Emniyeti’nin haberi vardı

Birkan BULUT
Tamer Arda ERŞİN
Ankara

10 Ekim Katliamı davasının 1. duruşmasının son oturumunda, dün tutuklanan sanık Suphi Alpfidan yeniden ifade verdi. Alpfidan, “Sanıkların Antep’teki olaylarını biliyorum. Elebaşlarını tanıyorum. Bundan Antep emniyet müdürünün de haberi var” dedi ama korktuğu için can güvenliğinin sağlanmasını istedi. Kısa bir süre salon dışında avukatıyla görüşen Alpfidan, döndüğünde ise Antep’teki olaylardan bahsetmedi. 10 Ekim Katliamı’ndan sonra daha önce Halil İbrahim Durgun’la gördüğü bir kişinin kendisinden ev istediğini anlatan Alpfidan, bu kişiyi emniyete ihbar etmesinin ardından tutuklandığını söyledi.

‘ANLATACAKLARIM VAR AMA KORKUYORUM’ DEDİ

Hakimle yüz yüze konuşmak istediğini ve her şeyi anlatacağını ifade eden Alpfidan, “Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nün her şeyden haberi var, ama mahkemeye özel anlatmak istiyorum. Malum çocuklarım var. Bu olaydan sonra bir olay gerçekleşti, ben yetkili yerlere açıklama yaptım. Bu kişiler yine içinde var, ama şu an anlatamıyorum” dedi.

Kendisi ve ailesinin hayati tehlikesi nedeniyle yazılı dilekçe vereceğini ifade eden Alpfidan, “Anlatacaklarım dosya sanıklarının Antep’teki olaylarıyla ilgili. Ailemin ve benim hayati güvenliğim sağlanırsa sanıkların Antep’teki başka olaylarını anlatmak istiyorum” dedi. Alpfidan, “Ben sanıklarla sadece ticari faaliyette bulunacaktım. Sanıkların elebaşını burada öğrendim. Polisler beni tanır. Bunları polise de, savcılığa da anlattım” diye konuştu. Bunun üzerine Alpfidan’ın Avukatı Sami Kaplan ise “Polise veya savcıya bir şey söylemedi. Ne anlatacağını ben de bilmiyorum” yanıtını verdi. Alpfidan ifadesini yazılı olarak vereceğini ancak sadece hakimin görmesini istedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Selfet Giray, “Bana verilen kağıdı göstermesem inanır mısınız?” diye sordu. Salondan da “Hayır” yanıtı yükseldi.

ALPFİDAN EMNİYETİ YALANLADI

Daha sonra Sanık Alpfidan’ın Avukatı Sami Kaplan’la görüşmesine karar verildi. Sanık Alpfidan, avukatıyla görüşmek üzere salondan çıktı. Görüşmeden önceki tavrı değişen Alpfidan, sanıkların Antep’teki olaylarına ilişkin hiçbir şey anlatmadı. Alpfidan, ifadesinde bu kez, daha önce Halil İbrahim Durgun’un yanında gördüğü birinin kendisinden ev istediğinden bahsetti ve “Ben de yerini emniyete bildirdim. Terörle mücadeleye gittim, onlar istihbaratı çağırdılar. Sonra İstihbarat gidip aldı zaten. Benim de ifademi alıp denetimli serbestlikle bıraktılar” dedi.

Kendisinden ev isteyen kişinin adını bilmediğini ileri süren Alpfidan, “Şu an bu dosyada yok. Ama Gaziantep Cezaevinde yatıyor. Bu olay Ankara patlamasından sonra, Antep Emniyet Müdürlüğüne yönelik saldırıdan önce yaşandı” dedi. Daha sonra müşteki avukatlarından  Tugay Bek, “Daha önce polise istihbarat görevlisi olarak çalıştın mı?” diye sordu.  Alpfidan da çalışmadığını ileri sürdü. Avukat Bek, “Burada korktuğunu belirttin. Neyden korkuyorsun?” diye sorunca da Alpfidan, “Ben polisten değil örgütten korkuyorum” dedi.

Daha sonra Alpfidan’a hücre evi ve depolardaki fotoğraflar gösterildi. Alpfidan, hücre evi fotoğraflarında Hacı Ali Durmaz’ı tespit ettiğini, onu mahkemede gördüğünü söyledi.

İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ

Duruşmanın aradan önceki bölümünde “Ben sanıklarla sadece ticari faaliyette bulunacaktım. Sanıkların elebaşını burada öğrendim” diyen Alpfidan, avukatların yeniden sorması üzerine bu kez ifadesini değiştirdi ve “Elebaşlarını medyadan öğrendim. Yunus Durmaz ve Halil İbrahim Durgun” dedi.

ALPFİDAN’IN İFADESİNİ ANTEP EMNİYETİNE SORACAĞIZ

Suphi Alpfidan’ın ifadesiyle ilgili Evrensel’e konuşan müşteki avukatlarından İlke Işık, “Önce çok önemli bir şey söyleyecekmiş gibi davrandı. Ama daha sonra verdiği bilgiler, 10 Ekim Katliamı’ndan sonraki bir kişinin kendisinden daire istemesiydi. Yani gerçekten söyleyeceği bilgi bu muydu? Korktuğu için mi asıl söyleyeceklerinden vazgeçti? Biz bildiği her şeyi anlatması konusunda çaba göstereceğiz. Avukat arkadaşlarımız kimden korktuğunu da sordu. IŞİD’den korktuğunu söyledi. Her iki durumda da bu adam bundan daha fazla şey bilebilir. Bu yüzden ifadesinde anlattıklarını Antep Emniyeti’nden isteyeceğiz. 10 Ekim’den sonra ve Antep Emniyeti’ne gerçekleşen saldırıdan önce yakalanan IŞİD’li var mı, bu kişi ifadesinde ne söylemiş. Bunların hepsini isteyeceğiz” dedi.

02.02.2026 15:57

Hatay'da iş kazası: Kepçe operatörü yaralandı; itfaiye personeli hastanede

Horu Yaylası’nda toprak kaymasını fark edip araçtan atlayan kepçe operatörü yaklaşık 200 metre uçuruma yuvarlandı. Kurtarma sırasında dört itfaiye personeli de yoğun efor nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Hatay'da iş kazası: Kepçe operatörü yaralandı; itfaiye personeli hastanede

Fotoğraf: DHA

02.02.2026 19:24

Erdoğan, kabine toplantısı sonrası konuştu: Sermayeye 100 milyar liralık finansman paketi

Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye konusunda muhalefeti de hedef alarak, "Her kim barışı dinamitlemeye teşebbüs ederse bunun altında kalacaktır" dedi.

Erdoğan, kabine toplantısı sonrası konuştu: Sermayeye 100 milyar liralık finansman paketi

Fotoğraf: AA

03.02.2026 10:33

BİM depolarında mal kabul işçilerinden zam tepkisi: Fiziksel yük var, sorumluluk var, karşılığı yok

BİM mal kabul işçileri, ağır çalışma koşullarına rağmen düşük zamma mahkum edildi. Eksik/fazla ürün riskine karşı ek prim isteyen işçiler, ücret ve primlerde zam ayrımcılığının son bulmasını talep ediyor.

BİM depolarında mal kabul işçilerinden zam tepkisi: Fiziksel yük var, sorumluluk var, karşılığı yok
03.02.2026 06:25

Esenyurt'ta 14 katlı binada yangın: Dört kişi dumandan etkilendi

Esenyurt'ta 14 katlı binanın 5'inci katındaki apartman boşluğunda yangın çıktı. Binada oturanlar tahliye edildi. Yangın söndürülürken, dumandan etkilenen dört kişi tedavi edildi.

Esenyurt'ta 14 katlı binada yangın: Dört kişi dumandan etkilendi

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!