10 Kasım 2016 13:23

Tombili'nin heykeli bulundu

2 gün önce kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından kaidesi kırılarak çalınan heykel sabah 6:00 saatlerinde yerine bırakılmış olarak bulundu.

Paylaş

Kaldırım taşına yaslanarak verdiği pozuyla fenomen haline gelen kedi Tombili'nin heykeli, 2 gün önce kimliği belirsiz kişilerce kaidesinden kırılarak çalınmıştı. Kaidesine zarar verilerek çalınan heykel sabah 6:00 saatelerinde yerine bırakılmış olarak bulundu.

Böbrek yetmezliğinden dolayı 1 Ağustos tarihinde aramızdan ayrılan Tombili'nin, Change.org'da heykelinin yapılması için düzenlenen kampanyaya 17 bin imza atılmıştı. Fazlasıyla rahat pozlarıyla sosyal medyada binlerce capsi yapılan Tombili'nin heykelinin yapılması talebine olumlu yanıt veren Kadıköy Belediyesi çalışmalara başlamış ve heykeltıraş Seval Şahin işle gönüllü olarak yapılması üzerine anlaşmıştı. Heykelin yapımı Ekim ayında tamamlanmıştı. Tombili'nin heykelinin açılışı 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde yapılmış ve çok sayıda mahallelinin katılımıyla açılan heykel 2 gün önce kimliği belirsiz kişilerce çalınmıştı.

Çevre esnafı bu sabah 06.00 sıralarında işyerlerini açmaya geldiklerinde heykelin geri getirilmiş olduğunu gördü. Yerinden sökülürken zarar gördüğü anlaşılan haykeli, Kadıköy Belediyesi tamir ettirip yerine tekrar koymak için götürdü.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'AKP ‘tek ses’ için onlarca medya örgütünü kapattı'

SONRAKİ HABER

İstanbul'da bir 'hafriyat kamyonu cinayeti' daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...