05 Kasım 2016 10:00

İzmir Dayanışma Akademisi: Dayanışma bizi güçlendirdi

İzmir Dayanışma Akademisi, ilk etkinliğini gerçekleştirdi. İlk derste akademisyenler, akademiye yönelik saldırıları ve dayanışmanın önemini anlattı.

Paylaş

Meslekten ihraç edilen, haklarında idari ve adli soruşturma açılan İzmir üniversitelerinde görevli akademisyenler bir araya geldi. Eğitim Sen İzmir Üniversiteler Şubesi ile SES İzmir Şubesi ile birlikte Dayanışma Akademesini kuran akademisyenler kamuya açık etkinlik yaptı.

İzmir Mimarlık Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını Prof. Dr. İzzettin Önder yaparken, konuşmacılar ise çeşitli üniversitelerden "Bu Suça Ortak Olmayacağız" metnine imza attıkları için üniversitelerden atılan akademisyenlerdi.

'PLANLI BİR SÜREÇTİ'

Niğde Üniversitesi, Araştırma Görevlisi Yasin Durak, üniversiteden uzaklaştırılma süreçlerinin sadece Cumhurbaşkanı'nın bir sözü ile olmadığını ifade ederek "Planlı ve amaçlı idi. İmzacıların büyük bir kısmı da biliyordu bunu. Biz bu duruma karşı kendimizi mümkün mertebe savunduk. Fakat hepimize ayrı ayrı çalıştılar. Herkesin süreci ayrı yaşandı. Mücadeleyi ortaklaştıramadık. Ele alırken sadece akademiyi değil bütün bir politik düzlemi almamız gerekiyor" dedi.

'İMZA OLMASA BAŞKA GEREKÇE BULURLARDI'

Yaşar Üniversitesi'nden Doç. Dr. Anıl Duman da vakıf üniversitelerinde akademisyen olarak çalışmanın zorluğunu dile getirerek şunları söyledi "Vakıf üniversitesinde kimse sizden bilim yapmanızı beklemiyor. Herkes bir meslek sertifakası almayı düşünüyor. Size müşteri geliyor, para ödüyor siz de onun karşılığında meslek sahibi olmasını sağlıyorsunuz. Bu bakımdan vakıf üniversitesinden atılmamın bilim açısından bir kaybı yok. İmza sebebinden işten çıkarılmamın çok bir fark eden yanı yok. Bugün imzadan olmasa yarın başka bir sebepten işten çıkarılacaktık. İmza aslında ne kadar içi boş bir kurumda olduğumuzu yüzümüze vurdu.

'DARBE GİRİŞİMİNİN ARDINDAN SÜREÇ HIZLANDI'

Anadolu Üniversitesi'nden Doç. Dr. Yasemin Özgün  de darbe girişimin ardından saldırıların arttığını vurgulayarak "15 Temmuz gecesi darbe başarılı olsa da olmasa da "biz bittik" diye düşündüm. Bu hissiyat boşa değildi. Sonrasında FETÖ operasyonları adı altında başlatılan şey, emekten, barıştan, özgürlükten yana insanlara ‘asıl düşmanlara’ yönelmeye başladı. Sonrasında 15 Ağustos'ta pat diye açığa alındık. Beklemiyorduk, şaşırdık. 7 aydır bir şey olmamışken bir anda yaşandı. Ötekileştirmenin verdiği histen dayanışma ile kurtuldum. Bir arada olmak, dayanışmak insana iyi gelen bir şey. Dayanışmanın önemli olduğunu düşünüyorum" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri 606'ıncı haftada adalet talebini yineledi

SONRAKİ HABER

‘Bu topraklar sizden zalimini gördü, boyun eğmedi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...