02 Kasım 2016 14:09

CHP'li Bülent Tezcan'a saldıran Alparslan Sargın tutuklandı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’a ateş eden Alparslan Sargın tutuklandı. Adliyeden çıkarken 'Vatan sağolsun' diye bağırdı.

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'a yemek yediği restoranda silahlı saldırı düzenleyen Alparslan Sargın tutuklandı.

Alparslan Sargın, Bülent Tezcan’ı sağ baldırından yaralamıştı. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı tarafından sorgulanan Sargın, sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Sargın'ın olay günü yanında bulunan ve aynı gün polise teslim olan Fatih Yeşilyurt ile iş ortağı İrfan Türkmen ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

"VATAN SAĞOLSUN" DİYE BAĞIRDI

Alparslan Sargın, adliyeden çıkarılırken "Vatan Sağolsun" diye bağırdı. Adliye önünde duran bazı kişilerin ise bunun üzerine Sargın'ı alkışladığı görüldü. Adliye önünden "Alparslan bravo" sesleri de yükseldi.

TEZCAN: SALDIRI PROVOKATİF

Tedavisinin yapıldığı Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nden ayrılırken, hasta odasında açıklama yapan Tezcan, saldırıyı 'provokatif' olarak niteledi ve “Türkiye'de özellikle çatışma ortamı yaratmak, toplumsal çatışmayı körüklemek, siyasetin ekseninde kavga ve çatışmayı planlayan gizli ellerin başlattığı, düğmeye bastığı bir saldırı olduğunu düşünüyorum. Mutlaka adli merciler gerekli soruşturmayı yapacaklar. Tetikçilerle meşgul değiliz. Tetikçiler mutlaka fiillerinin cezasını alacaklar ama tetikçilerin arka planında başka planlayıcıların olduğuna inanıyorum. Bunu da adli merciler ortaya çıkarmalıdır diye düşünüyorum” dedi. (DHA)

 {{294496}}

ÖNCEKİ HABER

'Batı Yol’ için ÇED süreci başladı

SONRAKİ HABER

İzlanda’da hükümet kurma görevi Bağımsızlık Partisi'nin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...