02 Kasım 2016 12:17

Saldırıya uğrayan CHP'li Tezcan taburcu edildi

Aydın'da saldırıya uğrayan CHP’li Bülent Tezcan hastaneden taburcu edildi.

Paylaş

Aydın'da yemek yerken silahlı saldırıya uğrayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, 4 günlük tedavinin ardından taburcu oldu. Öte yandan saldırıyla ilgili 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Tedavisinin yapıldığı Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nden ayrılırken, hasta odasında açıklama yapan Tezcan, Saldırıyı 'provokatif' olarak niteledi ve “Türkiye'de özellikle çatışma ortamı yaratmak, toplumsal çatışmayı körüklemek, siyasetin ekseninde kavga ve çatışmayı planlayan gizli ellerin başlattığı, düğmeye bastığı bir saldırı olduğunu düşünüyorum. Mutlaka adli merciler gerekli soruşturmayı yapacaklar. Tetikçilerle meşgul değiliz. Tetikçiler mutlaka fiillerinin cezasını alacaklar ama tetikçilerin arka planında başka planlayıcıların olduğuna inanıyorum. Bunu da adli merciler ortaya çıkarmalıdır diye düşünüyorum” dedi.

SİYASİ SUİKAST TEŞEBBÜSÜ

Ülkenin ciddi bir toplumsal çatışmanın eşiğine getirildiğini söyleyen Tezcan, “Siyaset kurumunun görevi çatışmayı tahrik ve teşvik etmek değil uzlaşmayı teşvik etmektir. Siyaset kurumu çözüm kurumudur, kriz kurumu değildir. Bugün CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili olarak bana yapılan bu saldırı, sadece CHP'ye dönük bir saldırı değildir. Bu saldırının arka planındakilerin geçmişteki siyasi ilişkilerinin nerede olduğunun bir önemi de yoktur. Çünkü biliyoruz ki bu tip tetikçileri kullanan gizli eller; şu veya bu, sağcı veya solcu olduğuna bakmaksızın teröre ve kullanılmaya yatkın isimleri bulurlar. Bugün herhangi bir siyasi eğilimle ya da o eğilimle teması bulunan bir kişi birini bulup, kışkırtıp bir siyasi suikast için kullanırlar” ifadelerini kullandı.

'TETİKÇİLERİN ARKASINDAKİ GİZLİ ELLERİ BULACAĞIZ'

Ülkenin çatışma ortamına çekilmek istendiğine değinen Tezcan, “Tetikçilerden elbette hukuk hesap soracak ama biz devlet ve millet olarak o tetikçilerin arkasındaki gizli elleri de bulacağız. Bu kumpanyaların hedeflerine ulaşmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Tezcan, yaptığı açıklamanın ardından, sedyeyle hastaneden çıkarıldı. Ambulansa alınan Tezcan, karayoluyla Ankara'ya gitmek üzere kentten ayrıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye Kupası'nda gruplar belli oldu

SONRAKİ HABER

Figen Yüksekdağ'ın 10 aylık hapis cezası onandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...