21 Mayıs 2012 11:42

Michael Haneke görücüye çıktı

Michael Haneke’nin yönettiği ve Cannes film festivalinin merakla beklenen filmi Amour’un galası dün yapıldı.  80 yaşına gelmiş iki müzik öğretmeni karı-kocanın, Georges ile Anna’nın hikayesini anlattığı filmi, Haneke’nin artık daha sakin bir evreye geçtiğinin göstergesi gibi... Haneke’nin güçlü b

Michael Haneke görücüye çıktı
Paylaş
Janet Barış

Film bir konser sahnesiyle acılıyor, Georges ile Anna’nın konserden döndükleri ve eve girdikleri ilk sahne daha filmin başında mutlu bir ömür yaşadıklarını, hâlâ da çok mutlu olduklarını gösterir gibiydi.

Sonrasında ise Anna’nın geçirdiği atak ve bir tarafının felç kalması Georges için başka bir sürecin başlamasına neden oluyor. Fedakarlık, aşk, dostluk, yıllarca her ikisini içine alan ne varsa birlikte taşımaya çalışıyorlar. Artık arada sırada uğrayan bir kızları olsa da dünyada yapayalnız kalmış iki insan oluyorlar ve tüm bu yaşananlar  film sürdükçe  tek bir mekanda gecen güçlü bir duyguya dönüşüyor.  
Basın gösterimi ve galanın hemen ardından genellikle basının ortak görüsü filmin Altın Palmiye ya da Jüri Özel ödülü için çok güçlü bir aday olduğuydu. Ayrıca Georges’u canlandıran Jean-Louis Trintignant’in en iyi erkek oyuncu ödülü alması da sürpriz olmaz. Amour dışında Thomas Vinterberg’in yönettiği The Haunt filminde başrol oynayan Mads Mickelsen de en iyi erkek oyuncu ödülünde güçlü bir aday olarak öne çıkıyor. (Cannes/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Jülide Kural emekçi kadınlarla birlikteydi

SONRAKİ HABER

CEHA işçilerinin ‘Yumurtacı Dayı’sı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...