21 Mayıs 2012 11:45

Yargı emekçileri adalet istedi

YARGI emekçileri, Adliye önünde yaptıkları eylemle çalışma koşullarının iyileştirilmesini istediler. Davaların arttığını, personel eksikliğinin ise şartları zorlaştırdığını dile getiren emekçiler, “Ücret adaletsizliğine ve angarya çalışmaya son verilsin” dedi.

BES 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Veli Çelik, yargı hizmetlerini etkinleştireceği söylenen kanun tasarılarında ağır iş yükünü çeken yargı emekçilerinin taleplerinin görmezden gelindiğini ifade etti. Çelik, “Birçok mahkemede ve Cumhuriyet savcılıklarında her yıl dava sayısı korkunç bir şekilde artmaktayken, buna karşın yargı emekçileri ülke genelinde  yaklaşık 40 bin 500 personelle daracık odalarda hizmet vermeye çalışmaktadır. Personel eksikliği nedeniyle tuttuğu nöbet karşılığında izin kullanamayıp, iş yoğunluğu nedeniyle hastalandığında rapor dahi alamamaktadır” dedi.

Düşük ücretler, emekliliğe yansımayan maaşlar, kadrosuz ve güvencesiz istihdam sorunlarına dikkat çeken Çelik, örgütlenme özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılarak grevli ve toplusözleşmeli sendika hakkının yasal güvence altına alınmasını istedi. (Ankara/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et