21 Mayıs 2012 10:45

Yargı emekçileri adalet istedi

YARGI emekçileri, Adliye önünde yaptıkları eylemle çalışma koşullarının iyileştirilmesini istediler. Davaların arttığını, personel eksikliğinin ise şartları zorlaştırdığını dile getiren emekçiler, “Ücret adaletsizliğine ve angarya çalışmaya son verilsin” dedi.BES 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üye

Yargı emekçileri adalet istedi
Paylaş

YARGI emekçileri, Adliye önünde yaptıkları eylemle çalışma koşullarının iyileştirilmesini istediler. Davaların arttığını, personel eksikliğinin ise şartları zorlaştırdığını dile getiren emekçiler, “Ücret adaletsizliğine ve angarya çalışmaya son verilsin” dedi.

BES 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Veli Çelik, yargı hizmetlerini etkinleştireceği söylenen kanun tasarılarında ağır iş yükünü çeken yargı emekçilerinin taleplerinin görmezden gelindiğini ifade etti. Çelik, “Birçok mahkemede ve Cumhuriyet savcılıklarında her yıl dava sayısı korkunç bir şekilde artmaktayken, buna karşın yargı emekçileri ülke genelinde  yaklaşık 40 bin 500 personelle daracık odalarda hizmet vermeye çalışmaktadır. Personel eksikliği nedeniyle tuttuğu nöbet karşılığında izin kullanamayıp, iş yoğunluğu nedeniyle hastalandığında rapor dahi alamamaktadır” dedi.

Düşük ücretler, emekliliğe yansımayan maaşlar, kadrosuz ve güvencesiz istihdam sorunlarına dikkat çeken Çelik, örgütlenme özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılarak grevli ve toplusözleşmeli sendika hakkının yasal güvence altına alınmasını istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çay üreticileri alana çıktı!

SONRAKİ HABER

İnşaat patronları işçi güvenliği için teşvik istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...