24 Ekim 2016 07:27

Instagram'a da canlı yayın yapma özelliği geliyor

Facebook’un ardından Instagram da canlı yayın özelliğini getirmek üzere testlere başladı.

Paylaş

Instagram, Snapchat’ten esinlenerek kullanıma sunduğu hikayeler özelliğinden sonra Periscope, YouTube ve Facebook’un izinden giderek canlı yayın özelliğini hizmete geçirmeye hazırlanıyor.

Basına sızan ekran görüntülerinden, uygulamanın kamera arayüzünde bulunan “Go Insta!” butonuna basıldıktan sonra canlı yayın yapmaya başlanabildiği görülüyor. Kullanıcıların canlı yayınları ise hikayeler kısmında “Live” ikonu ile gösteriliyor.

Şimdilik sadece Rusya’da bu yeni özelliği denediği görülen Instagram, canlı video özelliğini dünya genelinde sunmaya karar verirse bunun için en iyi yerin çıktığı günden beri güncellemelerle geliştirilen hikayeler özelliği olduğunun farkında. Geçtiğimiz günlerde Instagram tarafından yapılan açıklamada hikayelerin bundan böyle keşfet sekmesinde de gösterileceği duyurulmuştu.

Instagram'ın sahibi Facebook, Periscope ve Meerkat’ın geniş kitlelere ulaştırdığı canlı yayın yapabilme özelliğini Ocak ayında kullanıcılarına getirmişti. Meerkat, Periscope’un gölgesinde kalmaya daha fazla dayanamayarak App Store’dan kalkmıştı. Facebook Live rağbet gören kullanımıyla ilgi çekerken, Facebook bu sefer sahibi olduğu popüler fotoğraf paylaşım uygulamasına aynı özelliği getirmeye çalışıyor. (MEDYA SERVİSİ)

{276961}}

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli’de yurt öğrencileri eylem yaptı

SONRAKİ HABER

IŞİD, bombalı araçlarla Şengal'e saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...