20 Ekim 2016 07:21

Cem Bialetti’de anlaşma sağlandı, grev sona erdi

Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerindeki yaşanan anlaşmazlık sonucu greve çıkan Cem Bialetti işçileri, anlaşma sağlanması sonucu iş başı yaptı.

Paylaş

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu, Kocaeli’de bulunan Cem Bialetti işçileri, Toplu Sözleşme görüşmelerindeki anlaşmazlık nedeniyle Pazartesi günü greve çıkmıştı. Dün akşam yapılan görüşmelerin sonucunda işverenin sosyal haklar hariç yüzde 21 zam teklif etmesi üzerine grev anlaşmayla sonlandırıldı.

“İŞÇİLER DERS VERDİ”

Birleşik Metal-İş Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik bu sabah fabrika önünde toplanan işçilere, mücadele ettikleri ve haklarını aldıkları için teşekkür etti. İşçilerin başka bir şeylerin mümkün olduğunu herkese gösterdiğini belirten Çelik, “Kıldan ince kılıçtan keskin bir süreci sizlerle birlikte hayata geçirdik. Pazartesi gününden bugüne gelinceye kadar Cem Tencere işçileri başta kendi iş yerleri olmak üzere Kocaeli ve tüm Türkiye’ye OHAL’de de grev yapılabileceğini, başka bir şeylerin mümkün olduğunu herkese gösterdi, ders verdi. Önce işverenlere; ‘İşçilerin taleplerini karşılayacaksınız. Sırtınızı, umudunuzu başka şeylere sarı sendikalara hükümetlere yasalara işçi düşmanı yapılara yaslamayacaksınız’ dedi. Cem tencere işçileri, sarı sendikalara da ders verdi. Kapalı kapılar ardında işçi pazarlığı yapan, emek düşmanlığı yapan, işverenlerin koltuk değneği olmuş, varmış gibi gösterilen bir durumu hayata geçiren işçi düşmanı olan o yapılara ders verdi” ifadelerini kullandı.

“Bu işyerinde grev vardır” pankartını kapıdan indiren işçiler, iş başı yaptı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çukurca'da çatışma: 2 asker hayatını kaybetti 5 asker yaralı

SONRAKİ HABER

Grevdeki Bakırköy Belediyesi işçileri kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...