16 Ekim 2016 14:41

Şahin, 'Benim şehrimde IŞİD mahallesi yok' demişti

Antep'te IŞİD'in hücre evlerine yapılan 2 polis baskınında 2 canlı bomba kendini patlattı. Akıllara Belediye Başkanı Şahin'in sözleri geldi.

Paylaş

Antep'te IŞİD'in hücre evlerine yapılan 2 polis baskınında 2 canlı bomba kendini patlattı. Patlamalarda 3 polis yaşamını yitirdi, 4 polis ile 4 sivil de yaralandı.

Doğan Haber Ajansı, IŞİD militanlarının bugün kentte büyük can kayıplarının yaşanacağı bir eylem hazırlığında olduklarını duyurdu. Ayrıca polisin baskın yapılan evdeki militanları bir aydır aradığı ve izine bu sabah ulaştığı bildirildi.

Geçen 15 Eylül günü polis tarafından yakalanan bir IŞİD üyesinin üzerinde yapılan aramada Düztepe Mahallesi'nde bulunan, içerisinde Alevi Kültür Derneklerinin de bulunduğu cemeevi ve çevresinin farklı açılardan çekilmiş fotoğrafları bulundu. IŞİD üyesi, cemevine yönelik bombalı saldırı yapılmasını planladıklarını itiraf etti.

21 Eylül günü de ABD, Antep'te listesini verdiği bazı kafeler ve AVM'lere yönelik bombalı eylem yapılabileceği bilgisini paylaşarak vatandaşlarına uyarıda bulundu. ABD'nin uyarısından 2 gün sonra yani 23 Eylül günü IŞİD üyelerinin kent merkezindeki Ulu Cami'ye cuma namazı sırasında bombalı saldırı planladığı ortaya çıktı.

İNTİHAR YELEĞİNİ İNFİLAK ETTİRDİ

Saldırı hazırlığında olduğu belirtilen IŞİD militanlarının, Beşyüzevler mahallesindeki hücre evine operasyon düzenlendi. Operasyon kararıyla birlikte zırhlı araçlarla mahalleye giden polis, bölgeyi ablukaya aldı. Bu sırada Özel Harekat polisleri militanların kaldığı binaya girdi. Operasyonda çatışma çıktı. Polislerin kapıyı kırarak içeri girmesiyle evde bulunan IŞİD militanı üzerindeki intihar yeleğini infilak ettirdi. Patlamada apartmanda bulunan bazı kişiler yaralandı. Patlama sırasında evde bulunan bir IŞİD militanının ise kaçtığı öne sürüldü. Yaşanan kargaşada çevrede kaçışanlar ve aralarında hücre evinin bulunduğu binada oturan bazı Suriyelilerin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Patlamada yaralanan 7 polis ile 4 Suriyeli olmak üzere 11 kişi, olay yerine sevk edilen ambulanslarla kentteki hastanelere taşındı. Hastanelere götürülen polislerden 3'ü yaşamını yitirdi. 4 polis ile 4 Suriyelinin tedavisi sürüyor.

Öğle saatlerinde yapılan hücre evi operasyonunun ardından polis Burak Mahallesine de operasyon düzenledi. Önce bir işyerine baskın yapıldı ve burada bazı kişiler gözaltına alındı. Polis daha sonra IŞİD'in Antep sorumlusu olduğu iddia edilen Mehmet Kadir Cebael'in 5'inci katında oturduğu 8 katlı apartmana girdi. Baskın sırasında yine silah ve patlama sesleri duyuldu. Yapılan açıklamada Mehmet Kadir Cebael'in de kendisini patlattığı belirtildi. Cebael'in 10 Ekim Ankara Katliamı'nın aranan sanıklarından olduğu bildirildi.

Patlamanın olduğu eve giren polisler Cebael’in eşini ve 2 çocuğunu emniyete götürdü.

ŞAHİN ‘BENİM ŞEHRİMDE IŞİD MAHALLESİ YOK’ DEMİŞTİ

Antep'te bugün yaşanan hücre evi baskınları, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in, 10 Ekim akşamı CNNTürk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında söylediği sözleri akıllara getirdi. Antep’te IŞİD mahallesi olduğu söylemlerinin asılsız olduğunu savunan Şahin, "Ben bu şehirde kalıyorum ve böyle bir mahalle görmedim. Gitmediğim mahalle yok. Benim şehrimde IŞİD mahallesi yoktur. Eğer böyle bir mahalle vardır diyorsanız, buyurun yarın gelin birlikte görelim" ifadelerini kullanmıştı.

İLK DEĞİL!

IŞİD’in Antep’teki hücre evlerine yönelik polis baskınlarında daha önce de 10 Ekim Ankara Katliamının kilit isimleri olan Halil İbrahim Durgun ve Yunus Durmaz’ın kendisini patlattıkları iddia edilmişti. Üstelik kentte 2016 yılında IŞİD tarafından iki bombalı saldırı da düzenlendi. İlki 1 Mayıs’ta Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde IŞİD üyesi İsmail Güneş tarafından yapıldı. Bombalı araçla düzenlenen  saldırıda iki polis yaşamını yitirdi, 18’i polis 23 kişi de yaralandı. Kentte ikinci büyük saldırı ise 20 Ağustos tarihinde gerçekleşti. Şahinbey ilçesine bağlı Beybahçe mahallesinde bir kına gecesine yönelik IŞİD’in canlı bomba saldırısında 40’ı çocuk toplam 56 kişi yaşamını yitirdi.

ÖNCEKİ HABER

İzmir Barosunda mevcut yönetim yeniden seçildi

SONRAKİ HABER

Vali Yerlikaya: 2 canlı bomba ölü, 1'i gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...