15 Ekim 2016 13:58

Troya Müzesi ihalesi Cemaate mi aktarıldı?

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek Troya Antik Kenti müzesinin ihalesini alan firmanın cemaatle bağlantısı olup olmadığını sordu.

Paylaş

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, 23 Eylül 2014 yılında bitirilmesi planlanan Troya Antik Kenti müzesinin taahhüt edilen sürenin üzerinden 2 yılı aşkın bir zaman geçmesine rağmen bitirilememe nedenini ve ihaleyi alan firmanın Fethullah Gülen cemaatiyle bağlantısı olup olmadığını Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya sordu.

Erkek soru önergesinde, Troya Kenti müze çalışmalarıyla ilgili yapım işinin ihalesini alan firmanın ortaklarından birinin cemaat üyesi olduğuna ilişkin iddialara yer vererek, ihale için aktarılan paranın himmet amacıyla kullanıldığının ileri sürüldüğünü belirtti. Erkek, ihaleyi alan firmanın Gülen cemaatiyle bağlantısı doğru ise bu durumun ne zaman anlaşıldığını ve ne gibi işlemler yapıldığının cevaplanmasını istedi. Erkek, bu firmanın Bakanlık’ta başka aldığı ihalesi olup olmadığını ve varsa yapım bedellerinin açıklanmasını istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hafriyat kamyonlarıyla ilgili neden önlem alınmıyor?

SONRAKİ HABER

Nilüfer’de kedi evi sayısı artırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...