14 Ekim 2016 10:06

Açlık kronikleşiyor

TMMOB’ye bağlı odalar iklim değişikliğinin tarımsal üretime etkisi ve önümüzdeki yıllarda ortaya çıkacağı öngörülen gıda yetersizliğine dikkat çekti.

Paylaş

Adana’da TMMOB’ye bağlı odalar iklim değişikliğinin tarımsal üretime etkisi ve önümüzdeki yıllarda ortaya çıkacağı öngörülen gıda yetersizliğine dikkat çekti.

Dünya Gıda Günü nedeniyle Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde Kimya Mühendisleri Odası (KMO), Gıda Mühendisleri Odası (GMO) ve Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Şubeleri ortak basın açıklaması yaptı.

GMO Adana Şube Başkanı Şeyhmus Alparslan 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nde Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde saat 14.00'te Ovacık Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu’nun da katılacağı panele vatandaşları davet etti.

İklim değişikliği ve küresel krizlerin önümüzdeki dönemde kırsal kesimi daha da yoksullaştırmasından kaygı duyduklarını ifade eden Alparslan, “İklim değişikliği ve kuraklık sonucunda kırsal kesimde yaşayan ve tarımla uğraşan insanlar; yoksulluk ve açlık riski altında olmakla beraber kaynaklara da sınırlı bir erişim içerisindedirler” dedi.

Tüketicinin gıdaya erişimi giderek zorlaştığını ifade eden Alparslan, sektördeki özelleştirme girişimleri, taşeronlaşma ve ilgili meslek örgütlerinin görüşü alınmadan yapılan hukuki düzenlemelerin yaşanan sıkıntıyı artırdığını söyledi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

3 odadan ortak Dünya Gıda Günü açıklaması

SONRAKİ HABER

MSC’de direniş devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...