11 Ekim 2016 07:01

Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri oturma eylemi yaptı

Kadiköy Anadolu Lisesinde norm fazlası denilerek 71 öğretmenin sürgün edilmesi öğrenciler tarafından protesto edildi.

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından “proje okul” kapsamına alınan 155 okulda 8 yılını tamamlayan öğretmenlerin “norm fazlası” gerekçesiyle başka okullara sürgün edilmesine, öğrencilerin ve velilerin tepkisi devam ediyor.

Proje okul statüsündeki Kadiköy Anadolu Lisesinde norm fazlası denilerek 71 öğretmenin sürgün edilmesi öğrenciler tarafından oturma eylemi ile protesto edildi. Kadiköy Anadolu Lisesi öğrencileri adına okunan bildiride, "Üç sene önce her düşünce ve bireye saygı duyan, bilimsel eğitim vermeyi ilke edinen ve özgür zihinleri destekleyen okulların "proje okul" adı altında sıradanlaşmasını reddediyoruz. Sürgün niteliğinde gerçekleştirilen "rotasyon" uygulamasına sebep ne ögretmenlerimizin nitelik açısından yetersiz olması ne de görevlerini yapmalarında herhangi bir eksikliğin olmasıdır. Burada asıl amaç, öğrencilerin clup faaliyetlerinden, festivallere kadar uzanan akademik ve sosyal gelişimleri sürecine ket vurma çabasıdır. Hali hazırda çatırdamakta olan "Fark yaratma" vizyonumuzu yeşertmeye çalıştığımız bu anda ögretmenlerimizin elimizden alınması bu yokoluş sürecini hızlandırmaktır. Hepimizin birer piyon  olarak kullanılmaya çalışıldığı bu oyunu reddetmek için ilk adımı atıyoruz." denildi.

Oturma eyleminin gerçekleştiği alana gelen okul müdürü, öğrencileri disiplin soruşturması ve devamsızlık ile tehdit etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emniyette 2. dalga Bylock operasyonu

SONRAKİ HABER

10 Ekim'in yıl dönümünde Özcan Yaman'ın hesapları hack'lendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa