08 Ekim 2016 07:38

Yüksekova'da zırhlı araçtan ateş açıldı: 4 ölü 2 yaralı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi çarşı merkezinde zırhlı araçtan sivillerin üzerine ateş açıldı. 4 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı.

Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi çarşı merkezinde Akrep tipi zırhlı aracın açtığı ateşte 4 sivil yaşamını yitirid. 2 kişi de yaralandı.

DİHA'nın haberine göre 2 grup arasındaki gerginliğin üzerine Akrep tipi zırhlı bir araç olay yerine gitti. Polis aracından iki grubun üzerine ateş açıldı.

Açılan ateşte Aydın Tümen, Serhat Buldan, Rahmi Sefalı ve Nejdet İşözü isimli 4 kişi yaşamını yitirdi. Şemsettin Çakmakçı ve Memet Ali Kaya adlı yurttaşlar ise yaralandı.

Yaralılar olay sonrası gelen ambulanslar ile hemen İlçe Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri de yine hastanenin morguna kaldırıldı. Yaralıların getirildiği hastanenin önü ve olayın yaşandığı nokta polis tarafından çevrildi. Olay yerine ve hastaneye hiç kimse yaklaştırılmıyor. Cep telefonları ile olay yerini çekmek isteyen kimi ilçe sakinleri de gözaltına alındı.

Olayla ilgili henüz açıklama yapılmadığı saatlerde İlçe Emniyet Müdürü ile görüştüğünü belirten HDP eski İlçe Eş Başkanı Fikret Turgut, İlçe Emniyet Müdürünün kendisine "Zırhlı aracımızın silahı tutukluk yaptı" dediğini aktardı.

Olayla ilgili Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ile telefonla görüşen HDP Milletvekili Selma Irmak ise Vali Toprak'ın "zırhlı araçtan ateş eden polisin gözaltına alındığını ve olay hakkında inceleme başlattıklarını" söylediğini paylaştı.

HAKKARİ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA: SİLAH KENDİLİĞİNDEN ATEŞ ALMIŞ!

Hakkari Valiliği'nden olayla ilgili yapılan açıklamada ise "zırhlı aracın kulesinde görevli polis memuru, alınan ilk ifadesinde 'aracın kule kısmında bulunan silahın kendiliğinden ateş aldığı, tetik kısmına kesinlikle dokunmadığını beyan ettiği' belirtildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

"08.10.2016 günü saat: 10.00 sıralarında Özel Harekât Grup Amirliği hizmetinde kullanılan Orman Kobra kod nolu ekipte görevli araç şoförü Polis Memuru B.Z. araç kulecisi Polis Memuru İ.M. ve Polis Memuru E.K.

İlimiz Yüksekova İlçesi Orman Mahallesindeki devriye görevlerini ifa etmek için Cengiz Topel Caddesi üzerinde Cezaevi Kavşağına geldiğinde aracın kule kısmında bulunan silahın ateş alması nedeniyle Jiyan Mobilya ve müştemilat kısmında bulunan Şemsettin ÇAKMAKÇI, Rahmi SAFHALI, Necdet İŞÖZÜ, Mehmet Ali KAYA, Serhat BULDAN ve Aydın TÜMEN isimli vatandaşlarımız yaralanmış, olay yerine gelen ambulanslar ile ivedi bir şekilde Yüksekova Devlet Hastanesine intikal ettirilmişlerdir.

Rahmi SAFHALI, Necdet İŞÖZÜ, Serhat BULDAN ve Aydın TÜMEN isimli vatandaşlarımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Diğer yaralı vatandaşlarımızın tedavilerine devam edilmektedir.
Konu ile ilgili olarak zırhlı aracın kulesinde görevli polis memuru İ.M. alınan ilk ifadesinde; aracın kule kısmında bulunan silahın kendiliğinden ateş aldığını, tetik kısmına kesinlikle dokunmadığını beyan etmiştir.

Konu ile ilgili olarak aracın kulecisi Polis Memuru İ.M. gözaltına, olaya karışan zırhlı araç muhafaza altına alınmış, olayla ilgili adli soruşturma başlatılmış, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için İçişleri Bakanlığı'nca Mülkiye Başmüfettişi görevlendirilmiştir."

YAŞAMINI YİTİRENLERDEN BİRİ BULDAN'IN YEĞENİ

Yaşamını yitirenlerden birinin HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan'ın 16 yaşındaki yeğeni Serhat Buldan olduğu öğrenildi. Buldan'ın Lise 2. sınıf öğrencisi olduğu belirtildi.

Milletvekili Pervin Buldan kendisine ait twitter adresinden yaptığı paylaşımlarda "Bugün Gever'de bir katliam yapıldı. kavga eden iki ailenin üzerine polis zırhlı araçtan ateş etmiş. 2.roboski yaratılmak istenmiş. 4 kişi yaşamını yitirdi. Öldürülenler arasında yiğenimiz Serhat Buldan da var" diye yazdı.

Yaşamını yitiren isimlerden biri olan Nejdet İşözü'nün de yine fotoğrafları sosyal medyada arkadaşları tarafından paylaşıldı. (HAKKARİ)

ÖNCEKİ HABER

Almanya: Durum soğuk savaş döneminden daha tehlikeli

SONRAKİ HABER

Erdoğan başkanlığında güvenlik toplantısı yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...