07 Ekim 2016 06:07

Diyarbakır Barosu yeni başkanını seçiyor

Tahir Elçi'nin Sur'da öldürülmesiyle yaklaşık bir yıldır vekaleten yürütülen Diyarbakır Barosu Başkanlığı için 9 Ekim'de seçime gidilecek.

Paylaş

En etkili baroların arasında gösterilen Diyarbakır Barosu, geçen yıl Kasım ayında Sur'da öldürülen başkanları Tahir Elçi'nin yerine yeni başkan ve yönetim kurulunu 8-9 Ekim'deki genel kurulunda seçecek. Tahir Elçi ve trafik kazasında yaşamını yitiren Baro Yönetim Kurulu üyesi Avukat Önder Üngür'e atfedilen 45'inci Seçimli Olağan Genel Kurulu 8-9 Ekim günlerinde kentteki Cigerxwîn Kültür Merkezi'nde yapılacak. 

Kurulun ilk gününde Elçi ve Üngür için anma etkiliği gerçekleştirilecek. Baronun 2 yıllık sürede yaptığı faaliyetlere ilişkin avukatlar bilgilendirecek. Ardından Baro başkanlığı, yönetim kurulu, denetim kurulu, Türkiye Barolar Birliği Delegeliği, denetleme ve disiplin kurulu üyeliklerinin aday başvuruları alınacak. 

Kurulun ikinci gününde, baroya kayıtlı 1015 avukat yeni başkanı ve yönetim kurulu üyelerini seçecek.

Şimdiye kadar 2 avukat baro başkanlığı için adaylığını açıkladı. Baro başkanlığı adaylığı açıklayanlar, Tahir Elçi döneminde yönetim kurulu üyesi olan ve halen baroda başkan yardımcılığı görevini yürüten Ahmet Özmen ile Mesut Beştaş. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Emniyetten "Bylock" operasyonu;166 gözaltı kararı

SONRAKİ HABER

Mülakat mağduru öğretmen tekstilde çalışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...