05 Ekim 2016 11:28

Diyanetin Bank Asya hesabı ortaya çıktı

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalarda 3 bine yakın personeli uzaklaştırılan Diyanetin, 2014’te Bank Asya’da hesap açtığı ortaya çıktı.

Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığı, ‘FETÖ’ soruşturması çerçevesinde 3 bine yakın personelini görevden uzaklaştırdı. Bu personelin büyük bölümü için de “Bank Asya’da hesabının olması” gerekçe gösterildi. 

Bankada hesabı olanlar, “Terör örgütüne maddi destek sağlama” gerekçesiyle soruşturmaya da dahil edildi. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığının da hac paralarının Bank Asya’ya yatırılması talimatı verdiği ortaya çıktı. Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, Diyanetin yaptığı, hac ve umre organizasyonlarında hacı adaylarından paralarını yatırmasını istediği bankalar arasında Asya Katılım Bankası da yer aldı. Bu süreç 17-25 Aralık’tan sonra da devam etti.

SEKİZ BANKA ARASINDA

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2013’te ‘Hac Organizasyonu’ için ön kayıt başvuruları 4-22 Şubat tarihleri arasında aldı. Ön kayıt yaptıracaklar için de, Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Akbank, Al-Baraka Türk, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası ve Bank Asya (Asya Katılım Bankası) hesap adresleri adres gösterildi.

UMRE İÇİN DE ADRES AYNI

Diyanet, sadece hac organizasyonunda değil, umre organizasyonlarında da paraların Asya Katılım Bankasına yatırılmasını istedi. Başkanlık personeli, öğrenci, öğretim görevlisi ve öğretmenlerle eşleri için hazırlanan 2014 yılı için umre yaz organizasyonunda da, paraların yatırılması istenen 8 banka arasında yine Asya Katılım Bankası yer aldı. Bu dönemin, 17-25 Aralık sonrası döneme denk gelmesi de dikkat çekti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Örtü altı sebzecileri Rusya’yı gözlüyor

SONRAKİ HABER

KHK Komisyonu kurulacağını ‘enişte’den öğrendik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa