04 Ekim 2016 07:37

Hayatın Sesi TV mühürlendi

Binası mühürlenen Hayatın Sesi TV: barış ve demokrasi isteyen tüm güçleri, gerçeğin sesine sahip çıkmaya ve dayanışmaya çağırıyoruz.

Paylaş

RTÜK ve polis ekipleri mühürleme işlemi için Hayatın Sesi televizyonuna geldi.

Mühürleme sırasında, Hayatın Sesi binasında ziyaret için gelen DİSK heyeti ve EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan bulunuyordu.

Hayatın Sesi emekçileri, polis ekipleri binadan ayrılırken "Hayatın Sesi susturulamaz" sloganlarıyla kararı protesto ettiler.

Demirbaş sayımı için Maliye ekipleri binaya geldi.

Kanalın Kocamustafapaşa'da bulunan binasına destek olmak amacıyla çok sayıda kitle örgütü, sendika siyasi parti temsilcisi ve haber alma haklarını savunmak için izleyiciler geldi. 

HAYATIN SESİ SUSTURULAMAZ!

HAYATIN SESİ TV: GERÇEĞİN SESİNE SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Mühürleme işleminin ardından Hayatın Sesi TV bir açıklama yayınladı. Dayanışma çağrısının yapıldığı açıklamada şunlar söylendi: “Televizyonumuzun reji odası ve yayın cihazlarımız antidemokratik OHAL rejimi tarafından mühürlendi. İşçi sınıfı ve emekçilerin sesi olan televizyonumuza yönelik bu saldırının hiçbir hukuki gerekçesi yoktur. Yaşananlar, AKP ve saray hükümetinin, en ufak bir muhalefete ve gerçeklere tahammülsüzlüğünün göstergesidir. Tek parti diktatörlüğünün inşası emekçilere ve onların sesine, hiçbir hak talebine ve bunların basın yayın yoluyla ifade edilmesine yer bırakmamaktadır.
Hayatın Sesi, işyerlerinde, fabrikalarda ve semtlerde işçi ve emekçilerin verdikleri birer liralık bağışlarla kuruldu. Kurulur kurulmaz özelleştirilmek istenen Telekom işçilerinin grevinin kürsüsü oldu. Binlerce işçiye ve hak arama mücadelesine kürsü oldu. Tekel’de, Soma’da, Ermenek’te ve ülkenin dört bir yanında işçilerin sesi oldu. Soma’da 301 işçi yaşamını yitirdiğinde tüm holding medyası hükümeti ya da patronu aklama yarışına girmişken Hayatın Sesi Soma’da ve işçilerin yaşadığı tüm merkezlerde mikrofonunu işçilere uzattı. Gerçek oradaydı. İşçileri göz göre göre ölüme götüren koşullar... Tüm madenlerde olduğu gibi... Her ay yüzlerce işçinin yaşamını yitirdiği iş cinayetlerindeki gibi... Türkiye tarihinin en önemli halk hareketlerinden Gezi Direnişi yaşanırken holding medyası penguen belgeseli veriyordu. Televizyonumuz Gezi’de halkın onurlu direnişini kesintisiz olarak yayınladı.  İçeride ve dışarıda savaşa karşı barışın sesi olan Hayatın Sesi, laik ve demokratik Türkiye talebini her zaman yüksek sesle dile getirdi. Bugün yayınımıza ve kapımıza vurulan mühür, patronların yüzünü güldürmüş olabilir. Bu mühür savaş tamtamları çalanların sevincine sevinç katmış olabilir. Ama biz bu mührün gerçeklere vurulamayacağını biliyoruz. İşçileri, emekçileri, kadınları, gençleri, barış ve demokrasi isteyen tüm güçleri gerçeğin sesine sahip çıkmaya ve dayanışmaya çağırıyoruz. (İstanbul/EVRENSEL)

CANLI YAYIN

ÖNCEKİ HABER

Onlarca köpek Gidengelmez Dağları'na terk edildi

SONRAKİ HABER

İMC TV de mühürlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...