04 Ekim 2016 00:44

Doğu Radyo ve Van TV çalışanlarından mektup var: Nöbetteyiz

Evrensel'e mektup yazan Doğu Radyo ve Van TV çalışanları, ‘Radyo ve televizyonumuzun akıbeti belli olana kadar nöbet tutacağız’ dediler.

Paylaş

Doğu Radyo ve Van TV çalışanları

Biz bölgenin kanalıyız. Bölgenin sesiyiz ve bu yüzden sesimizi kıstılar. 4 gün önce çıkartılan kanun hükmünde kararname ile TÜRKSAT tarafından yayınımız karartıldı ve hemen ertesi gün de polis ve maliye ekipleri birlikte gelip kanalımızı mühürleyerek kapattılar. Bizim yayınımız karatıldığı zaman biz internet üzeri ve karasal yayına geçtik aradan saatler geçmeden gelip yayınımızı ve kanalımızı kapattılar. 4 gündür çalışanlar olarak kanalımızın açılması ve işimize  geri dönmek için ‘televizyon nöbeti’ tutuyoruz.

‘HER ALANDA ÇALIŞMAMIZ DEVAM EDECEK

Televizyonumuz, radyomuz ve yayınımız kapatıldığı zamandan beridir yine çalışmamız devam ediyor. Bu  4 gündür devam eden nöbetimiz her geçen gün daha artıyor. Pazartesi gününden beri her türlü yasal işlemeleri devreye koyduk. Hem kanal yetkilileri hem de avukatlar yasal süreci başlattılar. Kanalın ve radyonun tekrar açılması için RTÜK’e rapor gönderilecek.
Biz de kanalımızın ve radyomuzun akıbeti belli olana kadar bütün çalışmamıza internet üzerinden devam edeceğiz. Radyomuz, kanalımız ve resmi sitelerimiz kapatıldı. Fakat kentin ve bölgenin gerçeklerini görmek için Şimdilik vww.habervantv.com haber sitesinden haberlerimizi yayımlıyoruz.
Önceki gün televizyon bahçesinde nöbet tutuyorduk polisler bizi zorla dışarı çıkarttılar, bizim de bahçe duvarının dışında nöbetimiz devam ediyor. Bölgenin sesi ve gerçekleri gördüğümüz için kapatıldık. Bu yüzden halkın sesi olabilmek için nöbet tutuyoruz. Kanalımızın ve radyomuzun akıbeti belli olana kadar nöbet, eylem ve etkinliklerimiz devam ediyor.

ÖNCEKİ HABER

İstanbul’daki Tokatlılar: Kapatmalara karşı örgütlenmeliyiz 

SONRAKİ HABER

Halkın haber alma özgürlüğü nerede?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...