03 Ekim 2016 15:18

Jiyan TV, Zarok TV ve Azadi TV mühürlendi

Zazaca yayın yapan Jiyan TV ile Çocuk Kanalı Zarok TV'ye giden polis ve maliye memurları, televizyonların kapısına mühür vurdu.

Paylaş

Azadi TV, Jiyan TV ve Zarok TV'nin bulunduğu binaya giden polis ve vergi memurlarının arama ve sayım işlemi yaklaşım 3 saat sürdü. Azadi TV'de 3 saat süren arama ve sayım sonrası Azadî TV'nin kapısına mühür vurularak kapatıldı. Sayım esnasında Azadi TV çalışanları polis tarafından dışarıyla çıkartılarak, televizyon yöneticileri eşliğinde sayım yapıldı. TV'nin kapısına mühür vurulmasıyla binada bulunan mal varlığına el konulduğu öğrenildi. 

Zazaca yayın yapan Jiyan TV ve dünyada Kürtçe yayın yapan ilk çocuk kanalı Zarok TV'nin içerisindeki sayımın sona ermesinin ardından çilingir çağrılarak kapı kilidi değiştirildi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca ve HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Cebbar Leygara ve beraberindekler bina önüne gelerek çalışanlara destekte bulundu. 

Burada açıklama yapan Uca, şunları söyledi: “Sadece bu iki kanalımız değil karar verilen diğer kanallarımıza yönelik de bu saldırı devam ediyor. Mecliste sürekli soru önergesi verdik. Uzun zamandır bugün yaşanan siyasette diktatör bir zihniyeti olduğu görülüyor. Her şeyin tekleşmesi isteniyor tekçi zihniyettir bu. Özellikle anlamadığımız Zarok TV'nin kapatılmasıdır. İçeride de sorduk, 'Bunu kapatarak çocuklarınızın yüzüne nasıl bakacaksınız' dedim." 

HAYAL ÇEKEREK TEPKİ GÖSTERDİLER

Kanalda bulunan eşyaların TV yöneticileri ve polisler eşliğinde sayım işlemleri bitti. Ardından polisler tarafından getirilen anahtarcı kapıyı bir türlü kapatamazken mühür işlemleri uzadı. Bahçede bekleyen TV çalışanları, Kürtçe ve Zazaca şarkıları gitar eşliğinde çalarak stranlar söyledi. Kilidin değiştirtmesiyle kapı mühürlendi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kadro fazlası gösterilen eğitimcilere sürgün gibi atama

SONRAKİ HABER

İMC TV çalışanlarının sarı basın kartları da iptal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa